[B4 1.9TDI 1z]przepływomierze i moc silnika
[B4 1.9TDI 1z]przepływomierze i moc silnika
witam
panowie jak to jest z tymi przepływkami w B4? były dwa różne (pierburg i bosch), ja mam autko z 94' i mam boscha. które montowali wcześniej a które później?
i kolejna sprawa taka - od kiedy w 1z były 202nm/1800rpm i czy to było właśnie za sprawą zmiany przepływki a co za tym idzie pewnie komputera??
pozdrawiam
panowie jak to jest z tymi przepływkami w B4? były dwa różne (pierburg i bosch), ja mam autko z 94' i mam boscha. które montowali wcześniej a które później?
i kolejna sprawa taka - od kiedy w 1z były 202nm/1800rpm i czy to było właśnie za sprawą zmiany przepływki a co za tym idzie pewnie komputera??
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, 17:55 przez PawelG, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
[B4 1,9TDi 1Z] jaka wartość ilości powietrza?
ostatnio miałem podłaczany samochód do kts-u boscha.mam pytanie jaka powinna być dawka paliwa na biegu jałowym i ilość zasysanego powietrza na kts.dzięki pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 lip 2007, 20:13 przez maciasaudi80, łącznie zmieniany 1 raz.
[b4 1.9TDI 1Z '94]przepływomierz
koledzy,czy można i w jaki sposób zregenerować przepływomierz BOSCH :?: :?: :?: u mnie dziś w aucie zabrakło mocy, pierwsza myśl to przepływka.odłączyłem kostkę i żadnej różnicy czyli przepływka. oby :!: spróbuje przełożyć z innego z1 żeby się upewnić. pozdrawiam i życzę szerokości__________________________piachu
Ostatnio zmieniony 20 sie 2007, 18:28 przez PIACHU, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam może to być elektrozawór nie wiem jak się fachowo nazywa ale dochodzą do niego trzy przewody podciśnieniowe(takie cienkie gumowe w oplocie) i jedna kostka prądowa.Jest on u mnie (motor 1Z) pomiędzy chłodnicą a silnikiem jeden przewód (krótki) dochodzi od "grubego "gumowego a dwa pozostałe od "gruchy "U mnie też było podejżenie przepływki (Pierburg!) lecz wymieniłem ten zaworek i moc jest ze mną!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: jakby co to dzwoń po szczegóły (jutro!!!!) Pozdro