Witam jestem szczęśliwym posiadaczem audi b4 w tdi....1,9
mój problem to przerywanie na wysokich obrotach nie wiem dlaczego tak się dzieje to mój pierwszy diesel do tej pory tylko benzyna........ jeśli ktoś miał takie doświadczenia to proszę o pomoc
Nazywaj tematy zgodnie z regulaminem .
[Audi 80 B4 1.9 tdi 1z] przerywa na wysokich obrotach
-
- Forum Audi 80
[Audi 80 B4 1.9 tdi 1z] przerywa na wysokich obrotach
Ostatnio zmieniony 15 paź 2008, 13:41 przez robertczapla, łącznie zmieniany 5 razy.
po 1. zmień temat [tagi] i może się przywitaj w dziale powitania
po 2. nie ma tds'a w audi, jeśli już to tdi (90km-typ 1Z) lub td(75km-AAZ)
określ dokładniej co rozumiesz pod pojęciem przerywa, bo może po prostu odcina dawkę powyżej 5tyś
po 2. nie ma tds'a w audi, jeśli już to tdi (90km-typ 1Z) lub td(75km-AAZ)
określ dokładniej co rozumiesz pod pojęciem przerywa, bo może po prostu odcina dawkę powyżej 5tyś
-
- Forum Audi 80
Już się poprawiłem haha
spróbuje opisać problem z moim silnikiem
podczas rozpędzania auta na czwartym biegu do prędkości około 130-140km/h
pojawiają się nieregularne szarpnięcia silnika ,ale nie zawsze one występują.
Podczas jazdy na piątym biegu przy podobnych prędkościach objawy są tez zauważalne.
Szarpnięcia opisałbym; (silnik na ułamek sekundy przestaje ciągnąc)takie szarpnięcia są trzy cztery no i zmieniam bieg na 5-ty. Na biegu piątym silnik zachowuje się podobnie,zmniejszę prędkość do setki objawy ustępują
spróbuje opisać problem z moim silnikiem
podczas rozpędzania auta na czwartym biegu do prędkości około 130-140km/h
pojawiają się nieregularne szarpnięcia silnika ,ale nie zawsze one występują.
Podczas jazdy na piątym biegu przy podobnych prędkościach objawy są tez zauważalne.
Szarpnięcia opisałbym; (silnik na ułamek sekundy przestaje ciągnąc)takie szarpnięcia są trzy cztery no i zmieniam bieg na 5-ty. Na biegu piątym silnik zachowuje się podobnie,zmniejszę prędkość do setki objawy ustępują
Przerywanie silnika 1,9 TDI w Audi B4 Avant
Witam serdecznie wszystkich.
Podepne się pod temat bo też mam podobny problem
Od niedawna jestem posiadaczem Audi B4 1,9 TDI Avant i mam problem ponieważ pare razy zauważyłem że silnik tak jakby zaczoł przerywać a objawia się to tym że zazatrzęsie nim i dalej jest ok i tak jakoś nierególarnie to się dzieje w różnym zakresie obrotów i niewiem czy to wina filtra paliwa czy coś poważniejszego. Dodam że dzieje się to dość żadko ale się dzieje.
Pomóżcie co to może być czy to coś poważnego czy może jakaś pierdoła a może ktoś z was też miał taki problem
Pozdrawiam Jacek
Podepne się pod temat bo też mam podobny problem
Od niedawna jestem posiadaczem Audi B4 1,9 TDI Avant i mam problem ponieważ pare razy zauważyłem że silnik tak jakby zaczoł przerywać a objawia się to tym że zazatrzęsie nim i dalej jest ok i tak jakoś nierególarnie to się dzieje w różnym zakresie obrotów i niewiem czy to wina filtra paliwa czy coś poważniejszego. Dodam że dzieje się to dość żadko ale się dzieje.
Pomóżcie co to może być czy to coś poważnego czy może jakaś pierdoła a może ktoś z was też miał taki problem
Pozdrawiam Jacek