Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z]silnik gaśnie na wolnych obrotach

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dydo85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z]silnik gaśnie na wolnych obrotach

Post autor: dydo85 » 13 lip 2011, 11:14

witam :-) napotkał mnie ostatnio taki to problem , w niedziele zrobiłem jakies 500km trasy, wróciłem postawilem auto, po jakies 3h wsiadam i jade, a tu nagle podczas wcisniecia sprzegła auto zgasło :shock: zjechałem na przystane zeby nie stac na drodze, odpalał be zproblemu, lecz na wolnych obrotach szarpnął dwa arzy i zaraz silnik przestał chodzic, odpalielm auto przegoniłem troszku i było git. Mw poenidziełek wymieniłęm filtry powietrza,paliwa i oleju z olejem włacznie. Myslałęm ze to przyczyna starych filtrów bo problem znikł lecz pojawił sie wczoraj znowu :evil: od lutego nosze sie zamiarem wymiany silnika lecz nie umie dojsc do tego :-/ jesli przyczyna nie były filtry to co to może byc :?:

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 13 lip 2011, 11:18

Nie masz powietrza w przewodach paliwowych ? Próbowałeś podpiąc pod vaga, może jakieś błędy zostały.

Awatar użytkownika
dydo85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dydo85 » 13 lip 2011, 22:50

powietrza nie zauważyem, dzis był podpięty VAG i zostałem w :shock: zero błedów silnika...

Awatar użytkownika
matt1988
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: matt1988 » 13 lip 2011, 22:53

dydo85, czamu nie powiedziałes ze ci gasnie na spocie. To masz przez ten czujnik wału jak traci kontakt lub jest uszkodzony to silnik chodzi ale czasami szarpnie albo zgasnie i nie koniecznie z tego powodu błąd może wyskoczyć.

Awatar użytkownika
dydo85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dydo85 » 17 lip 2011, 15:18

gaśniecie stało sie coraz bardziej uciązliwe, po telefonach do kostrza powiedizał ze mozliwy czujnik połozenia wału i ze mam szukac szarej kostki, lecz takowej u mnie nie było widac :roll: ponowe podłaczenia VAGa i wyskoczył bład 00518 czujnik kata obrotowego wału korbowego G-28. namacalnie zaczałem szukac kabel od czujnika az doszedłęm do kostki która była cała zaizolowana taśma :-? po od izolowaniu jej nastał :shock:

Obrazek

zdjecie robione telefonem wiec zła jakosc :-/ jak sie okazało była tylko jedna czesc kostki ta od silnika a od scinay grodziowej kable były wlutowane na piny :evil: ktos keidys musiał ładną rzexbe robic... okazało sie ze jeden kabelek sie odlutował, pozostałosc kostki została dorobiona, wszystok zlutowane, bledów brak :-) chce podziekować koledze kostrz za pomoc diagnozyjnonaprowadzająco telefoniczna <piwo> oraz jugo007 za VAGa oraz dorobienie z uzyczeniem kostki.

na obecna chwile audik chodzi tak jak powinien :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl