[B4 1Z] silnik nie odpala
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A po co taka zabawa z rozkręcaniem przewodów itd.wystarczy pompka ręczna tzw.gruszka na przewodzie .Przydaje się co prawda rzadko ale jak już to potrafi uratować akumulator przed rozładowaniem bo wystarczy kilka uciśnięć i paliwo nabite aż jęczy kiedy idzie przelewem.Niezastąpiona w sytuacjach awaryjnych jak np.zablokowanie filtra przy dużym mroziemyster pisze:A co do pompy to musisz wykrecic z pompy ten kruciec co przewod zasilajacy paliwo jest podlonczony bodajrze na klucz 17 i wlewasz przez otwor paliwa az sie przeleje nastepnie skrecasz spowrotem i najlepiej wez butelke nalej do niej paliwka i do niej wsadz przewod nie podlaczaj do filtra(zasilajacy pompe) wtedy szybciej zaciagnie.
[/quote]A po co taka zabawa z rozkręcaniem przewodów itd.wystarczy pompka ręczna tzw.gruszka na przewodzie .Przydaje się co prawda rzadko ale jak już to potrafi uratować akumulator przed rozładowaniem bo wystarczy kilka uciśnięć i paliwo nabite aż jęczy kiedy idzie przelewem.Niezastąpiona w sytuacjach awaryjnych jak np.zablokowanie filtra przy dużym mrozie[/quote]
Jak sie nie ma takich rzeczy pod reka to trzeba se radzic
Jak sie nie ma takich rzeczy pod reka to trzeba se radzic
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
będę jutro cudował ma być trochę mniejszy mróz to jakoś dam radę mam garaż ale taki bez drzwi to także chyba lepiej na dworze na słońcu pogrzebać dzięki chłopaki a jakby padł komp to co by było?
[ Dodano: 2010-01-26, 18:42 ]
witam chodzi kulka wziąłem dzisiaj kumpla zaholowaliśmy ją do jego garażu 2pudła drzewa i ogień suszarka do ręki i na pompę .zrobiłem jak mówił myster trochę trzeba było pokręcić ale odpaliła zmieniłem wszystkie ori zaciski i powietrza w przewodzie zasilającym nie ma tak sobie myślę że po porostu na wolnych obrotach jakoś pompa wyrabiała a jak zacząłem jechać to całkiem się zapowietrzyła wogóle te ori zaciski to są do bani kupiłem zwykłe na śrubokręt i teraz wiem że układ jest szczelny ,dolałem trochę benzynki no i zobaczymy jutro ,dzisiaj u mnie było rano -28 także wielkie dzięki chłopaki za rady a już myślałem że coś z elektroniką jakoś tak niby trochę głośniej chodzi po dolaniu tej benzyny :-x ale może mi się wydaje bo dawno ją słyszałem :mrgreen: jeszcze raz dzięki a teraz u mnie -28
[ Dodano: 2010-01-27, 15:57 ]
także wydaje mi się że to wina tych ori zacisków
[ Dodano: 2010-02-07, 21:04 ]
dzięki Myster
[ Dodano: 2010-01-26, 18:42 ]
witam chodzi kulka wziąłem dzisiaj kumpla zaholowaliśmy ją do jego garażu 2pudła drzewa i ogień suszarka do ręki i na pompę .zrobiłem jak mówił myster trochę trzeba było pokręcić ale odpaliła zmieniłem wszystkie ori zaciski i powietrza w przewodzie zasilającym nie ma tak sobie myślę że po porostu na wolnych obrotach jakoś pompa wyrabiała a jak zacząłem jechać to całkiem się zapowietrzyła wogóle te ori zaciski to są do bani kupiłem zwykłe na śrubokręt i teraz wiem że układ jest szczelny ,dolałem trochę benzynki no i zobaczymy jutro ,dzisiaj u mnie było rano -28 także wielkie dzięki chłopaki za rady a już myślałem że coś z elektroniką jakoś tak niby trochę głośniej chodzi po dolaniu tej benzyny :-x ale może mi się wydaje bo dawno ją słyszałem :mrgreen: jeszcze raz dzięki a teraz u mnie -28
[ Dodano: 2010-01-27, 15:57 ]
także wydaje mi się że to wina tych ori zacisków
[ Dodano: 2010-02-07, 21:04 ]
dzięki Myster