[b4 1.9tdi 1Z] skaczący poziom oleju
-
- Forum Audi 80
hudy, lukasz jestem nowy.Z tym olejem co piszecie to naprawde jaja.U mnie to sie podnosi poziom ,a ja go wysysam ,bo nie chce mi sie odkrecac oslony. Kazdy mechanik co innego mowi. Moze Ty cos poradzisz.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 20:44 przez marek35555, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
kojak85, Dziekuje za odzew. Nie ma tej mazi , plynu nie ubywa ,w oleju trudno wyczuc rope.Ale jest jeszcze jedno ale, podczas jazdy traci moc i wtym momencie wyrzuca smuge czarnego dymu. Co do przebiegu ,to nic nie powiem, napewno cofany [190000] Nie wiem czy dobrze to sformuowalem, ale ja tez podejrzewam wtryski.
-
- Forum Audi 80
Michal to ciezko bedzie Ci opisac. najlepiej bedzie jak sie zdzwonimy.pusc mi sygnal, a ja do Ciebie zadzwonie. nr.797624347
Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 20:45 przez marek35555, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
to chyba oleju by ubywało a nie przybywało...kojak85 pisze:i zużytych pierścieni
To że ci puszcza dym raczej nie jest związane z tym że przybywa ci oleju.Olej nie jest cudowną substancją która by się sama rozmnaża.Jeśli przybywa to musi być tego jakiś powód.albo płyn się przedostaje albo paliwo.no chyba że ktoś ci dla żartu jak śpisz dolewa oleju <ok>
A którędy paliwo z niedomagającego wtrysku dostanie się do oleju?to chyba oleju by ubywało a nie przybywało...
Zaczekajmy na wypowiedzi innych posiadaczy i jednocześnie znawców TDIków, którzy znają się lepiej niż ja. I mimo wszystko postaraj się dokładniej opisać problem mulenia. Rozmowa ze mną nie rozwiąże sprawy, bo obawiam się, że jestem za chudy w uszach jeszcze.Michal to ciezko bedzie Ci opisac. najlepiej bedzie jak sie zdzwonimy.pusc mi sygnal, a ja do Ciebie zadzwonie
hudy nie dopatruj się aluzji :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 22:29 przez kojak85, łącznie zmieniany 2 razy.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no i fakt.tak to jest jak się robi kilka rzeczy.myślę co innego a piszę co innego ale z tego co sobie przypominam nie widziałem jeszcze silnika żeby przy zużytych pierścieniach rósł poziom oleju.zawsze maleje bo olej przez nie przecieka.jak by do tego jeszcze ciekł wtrysk i paliwo by ściekało to wątpię by było by go aż tak dużo by poziom oleju rósł.no i do tego pewnie by kopcił na niebiesko... ja stawiam na uszczelkę pod głowicą bo ten olej musi w jakiś sposób się podnosić... druga sprawa to ile tego oleju musisz odsysać? i czy na pewno nie dolewasz płynu chłodniczego??kojak85 pisze:A którędy paliwo z niedomagającego wtrysku dostanie się do oleju?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80