Witam,
mam takie małe pytanko, mam założony tłumik ULTER SPORT i pytanie moje jest następujące, czy jeżeli zaślepie zawór EGR to tłumik będzie bardziej buczał czy nie?? da rade w dieslu zrobic coś żeby on chodził jakoś bardziej "rasowo"??
pozdrawiam i prosze o podpowiedzi.
[1.9TDI 1Z] Sportowy tłumik.
[1.9TDI 1Z] Sportowy tłumik.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2009, 18:18 przez piter_084, łącznie zmieniany 1 raz.
Siemka wszystkim - podepnę się pod temat gdyż mam problem!
1.Zamierzam wywalić katalizator i zamontować strumienicę w podobie kata.
2.końcowy wydech mam zgnity i zamierzam wstawić też sportowy, do końca nie wiem jaki podpowiedzi mile widziane :lol: .
3.Pytanie do piter_084 czy sportowy wydech dał tobie jakieś odczucie mocy i poprawienia choć trochę dźwięku? Sorki ale nie chciałem zaśmiecać forum i dlatego się was pytam czy coś mi to pomorze w chociaż troszkę w podwyższeniu mocy? :roll:
1.Zamierzam wywalić katalizator i zamontować strumienicę w podobie kata.
2.końcowy wydech mam zgnity i zamierzam wstawić też sportowy, do końca nie wiem jaki podpowiedzi mile widziane :lol: .
3.Pytanie do piter_084 czy sportowy wydech dał tobie jakieś odczucie mocy i poprawienia choć trochę dźwięku? Sorki ale nie chciałem zaśmiecać forum i dlatego się was pytam czy coś mi to pomorze w chociaż troszkę w podwyższeniu mocy? :roll:
CooLXD wzrostu mocy nie odczułem, barwa dźwieku też sie nie zmieniła, własnie dlatego moje pytanie czy przez zaślepienia EGR-a cos sie zmieni, gdyz całe spaliny odrazu będą szły w wydech, i może jakieś cisnienie tam się zwiekszy żeby ten tłumik mógł choć troszke pobuczeć, tak mi sie bynajmniej wydaje
a wcale nie prawda, spalanie to nawet może się delikatnie zmniejszyć a to dlatego że spaliny łatwiej się wydostają wiem bo tak mam no chyba że ktoś będzie non stop butował to i spalanie podskoczydani3l pisze:Takimi tłumikami i strumienicami na pewno uzyskacie gorszą charakterystykę pracy silnika i wyższe zużycie paliwa.
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80