[1.6 TD SB B3]Sygnał dźwiękowy przy przekręceniu stacyjki.
[1.6 TD SB B3]Sygnał dźwiękowy przy przekręceniu stacyjki.
W mojej 80 pojawił się przed chwilą pewien problem otóż po przekręceniu stacyjki to jest włączeniu prądu pojawia się u mnie ciągły sygnał dźwiękowy i świeci się kontrolka oleju, zaraz po odpaleniu silnika kontrolka gaśnie i sygnał ustępuje. Niestety przejechałem po tym zdarzeniu ok 7-8km i teraz problem cały czas się pojawia. Dolałem odrobinę oleju zanim wykonałem tą trasę. Czym może to być spowodowane? Silnik nie brał ani grama oleju zawsze było tak jak przy wymianie czyli max a nawet trochę ponad, czy mam martwić się o ciśnienie oleju i czy nie uszkodziłem silnika kiedy przejechałem te 8km? Dodam że silnik po odpaleniu pracuje równo i dosyć cicho. Niestety olej nie zdążył jeszcze zlecieć do miski olejowej i nie wiem jaki jest jego obecny stan ostatnio sprawdzałem go ok 2 tyg temu i było tak jak zawsze.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Sprawdzę to a właściwie to mój tata bo ja niestety zielony jestem z mechaniki. Wcześniej migały mi światła a teraz przestały mój tata zauważył że nie ma ładowania, więc chyba będzie to. Trochę się strachu najadłem ale miałem już problem kiedyś z alternatorem tzn. pożyczyłem wujowi auto na wyjazd nad morze i też coś się z ładowaniem stało nie wiem co bo nie było mnie przy tym ale to możliwe żeby znowu to samo walnęło.
Edit: Zauważyliśmy też że nie miga kontrolka ładownia przy przekręceniu stacyjki.
Edit: Zauważyliśmy też że nie miga kontrolka ładownia przy przekręceniu stacyjki.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2010, 17:52 przez Radian, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Normalnie rozbraja mnie to auto stale coś się z nim dzieje mniej więcej co 2 tyg coś pada za chwilę mnie ch#j strzeli wiem że autko ma 22 lata ale to przesada a staram się o nie dbać jak umiem chociaż to moje pierwsze auto i nie znam się na autach za bardzo.
A ile kosztowała Cie naprawa? Pytam bo za poprzednią wuja nie chciał zwrotu kosztów bo mówił że grosze i żebym sobie głowy nie zawracał.
A ile kosztowała Cie naprawa? Pytam bo za poprzednią wuja nie chciał zwrotu kosztów bo mówił że grosze i żebym sobie głowy nie zawracał.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80