[B4 1,9 tdi 1Z] szarpanie na czwórce i piątce
Po obajwach ktore podałes, problem moze wynikac z zaburzen w dynamice gazow w motorowni.MARCIN 80B4 pisze:to ja się podłącze do tematu od kilku dni też mam podobny problem z szarpaniem tylko na niższych biegach, jest tak próbuje przyspieszyć a tu jakby turbina się włączała i wyłączała i tak w kółko, nastawnik chyba można wykluczyć jakieś 10 000 temu był czyszczony na niskich obrotach silnik pracuje równo. czyżby wtrysk sterujący :?:
Zaloguj furmanke w tescie dynamicznym grupy 003,008, 010 i 011 i stanie sie swiatlosc..
Pozdr
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Jak sie nudzisz i nie umiesz(nie chcesz) zrobic logów to pozostaje Ci metoda prob i błedów:MARCIN 80B4 pisze:Pierburg
a jest tak opcja żeby się jakiś przewód przepalił czy przetarł bo się nudze w pracy to porozbierałem te osłony i coś tyknołem to silnik nie chciał odpalić a jak już odpalił to nie chciał wejść na obroty i kopcił, odpiąłem klemę z akumulatora i chodzi normalnie
- sprawdz wezyki podcisnienia - wszystkie
- podmien zawór N75 z dobrego auta
Pozdr
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
przemik, karol121, dzięki wielki za porady
doszłem już o co chodzi wtyczka od przewodu od wtrysku sterującego chyba się przerwała bo jak nią poruszam to obroty warują
ale mam zamiar kupić sobie jakiś VAG COM to się może nauczę
[ Dodano: 2008-03-28, 16:48 ]
qrcze to narobiłem odpiąłem tą wtyczkę na odpiętym akumulatorze obejrzałem niby nic, jak popiołem z powrotem to już nie odpalił coś jest jeszcze z tą wtyczką od nastawnika za nic nie chce odpalić <placze> <placze> <placze>
doszłem już o co chodzi wtyczka od przewodu od wtrysku sterującego chyba się przerwała bo jak nią poruszam to obroty warują
nie umiem :oops:przemik pisze:Jak sie nudzisz i nie umiesz(nie chcesz)
ale mam zamiar kupić sobie jakiś VAG COM to się może nauczę
[ Dodano: 2008-03-28, 16:48 ]
qrcze to narobiłem odpiąłem tą wtyczkę na odpiętym akumulatorze obejrzałem niby nic, jak popiołem z powrotem to już nie odpalił coś jest jeszcze z tą wtyczką od nastawnika za nic nie chce odpalić <placze> <placze> <placze>
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
karol121, chodzi ci o elektrozawór ten od gaszenia tam napięcie idzie a tego buczenia (intensywne cykania) w pompie nie ma,czyli tak jakby nastawnik nie chodził, coś mi się wydaje że to jednak wiązka od nastawnika poszła bo są na tym samym uchwycie i jak ruszałem tą od wtrysku to i tą okrągła od nastawnika.
tak chodzimi o elektrozawór ijakwąłsnie wlaczysz zapłon to powinno byc słychac to bu czeniewtedy nastawnik sie przesuwa ja ma przepływke bosh i wtyczke okragla i piny w mijej wtyczce czyli 7 i4 sa odpowiedzialne za uruchomienie nasyawnika poprostu sa to piny od elektromagnesu który jest w nastawniku jak niebedzie na nimnapiecia to pierscien sienieprzesunie i nie powinien zapalic
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
u mnie siedzi przepływka pierburga to i nastawnik mamy inny, zaciągnąłem niunie do chłopak co ni nastawnik robił a ten do mnie coś ty chłopie zrobił, jutro ma dłubać przy tym, qrcze już się nie biorę za samodzielne naprawy silnika przed moją naprawą jeszcze pracował . karol121, u mnie na nastawnik to chyba nie idzie napięcie więc stawiam na tą wiązkę
No i teraz pozostaje mi jeździć waryjotem :evil:
No i teraz pozostaje mi jeździć waryjotem :evil:
u ciebie wnasatwniku tylkoczesc która informuje ecu w jakim polozniu jest nastawnik to jest czujnik indukcyjny au mnie jest potencjometr a reszta ta sama tzn elektromagnes i magnes obrotowy i jakjuz pisalem jesli nie bedzie napiecia na tym elektromagnesie to silnik sie nieuruchomi i jeszcze musi byc napiecie na ten czujnik indukcyjny
[ Dodano: 2008-03-28, 22:37 ]
nie raz jest tak ze jak nie popsujesz tosie nienauczysz a kazdy uczy sie na bledach wiec nie trzeba sie od razu zrazac :mrgreen:
[ Dodano: 2008-03-28, 22:37 ]
nie raz jest tak ze jak nie popsujesz tosie nienauczysz a kazdy uczy sie na bledach wiec nie trzeba sie od razu zrazac :mrgreen:
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Adamm, zwracam honor co do nastawnika w moim przypadku :oops: ,odpiąłem licznik w celu wyrezania naklejki S-line i pomyślałem,że co mi tam zrobię kolejną próbę i :shock: fura nic nie szarpnęła.Czyż bym nie mógł złapać tego zakresu obrotów nie patrząc na licznik :?: Nabawię sięnerwicy z tym szarpaniem :evil: