Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Temperatura paliwa

ODPOWIEDZ
AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] Temperatura paliwa

Post autor: AB4 » 12 lip 2010, 11:27

Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem.

Ale do rzeczy,po zakupie sterownika od Kostrza postanowiłem zrobić porządek z pompą,czyli ustawienie dawki,i początek wtrysku,po propozycji Kostrza żeby ustawić dawkę na 15,i początek wtrysku 57,tak też zrobiłem.Dzień poźniej jadąc do pracy po nagrzaniu silnika pojawiło się zjawisko zatrzymywania obrotów w okolicach 1000,nie schodził płynnie,Vag w łapkę,chwile przed włączeniem wentylatorów dawka pokazała sie 13,wiec lekko obniżyłem do 18,wchodzę w opcje TDI Timing i moim oczom ukazała się temperatura paliwa 201 :evil: ,przy początku wtrysku 53 linia wykresu powędrowała w prawy górny róg,i twierdziła że jest zbyt opóźniony bo przekraczało zieloną linię.Zastanawiam się teraz czy z czujnikiem jest wsio oki,czy ma jakieś migawy.Druga sprawa to dawka 18,a jak właczyły sie wentylatory to spadała do ok 24,wentylatory się wyłączyły znów 18 :roll: ,ktoś ma jakieś pomysły jak to naprawić?
I jeszcze pytanie za 100 punktów,czy czujniki w nastawniku potencjometrycznym i indukcyjnym są takie same?

Awatar użytkownika
widmo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: widmo » 14 lip 2010, 00:10

a G62 dobre wskazanie temperatury podaje ?

ja w A6 C4 2.5 AAT R5 nie mogłem ustawić początku wtrysku po wymianie kompletu rozrządu bo ... czujnik zaniżał temperaturę silnika o ponad 60 stopni
i do tego TDi TIMING wywalał ze Temperatura paliwa jest za wysoka.

co do czujnika w nastawniku to nie wiem bo nie przekładałem nigdy z jednego do drugiego.

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 14 lip 2010, 06:44

Czujnik podmieniłem,bo mam z kąd na szczęscie,ale temperatura wiele sie nie zmieniła,zaledwie o 5 jednostek,wykres nadal delikatnie powyżej zielonej lini.Co do zmieniającej się dawki to dowiedziałem się że tak ma być,a czujnik ori 70zeta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl