[B4 1Z TDI]
[B4 1Z TDI]
jest problem, na trasie w czasie przyspieszania mniej więcej na 2 tys obrotów szarpnie silnikiem, zdarzy się raz, a potem spokój i za kilkanaście kilometrów znów. wymieniłem filtr paliwa, jak zdiagnozować usterkę?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Połaczyć węzyki czerwony z niebieskim przy zaworku n75 <ok> Albo zmierzyć ciśnienie doładowania ,bo na 99%ci przeładowuje .N75 do wymianytefio pisze:jest problem, na trasie w czasie przyspieszania mniej więcej na 2 tys obrotów szarpnie silnikiem, zdarzy się raz, a potem spokój i za kilkanaście kilometrów znów. wymieniłem filtr paliwa, jak zdiagnozować usterkę?
[B4 1Z TDI]
tak zrobię, dzięki za info
dobra a co powiecie na to ze mi szarpie ale tylko jak przyspieszam ale nie zawsze to sie pojawia raz na jakis czas - ostatnio ze trzy miesiace temu, silnik przerwie raz lub dwa razy i koniec, dzis w trasie przerywal tak jakby paliwo sie konczylo lub powietrze lapal ale nie ma pecherzykow w przewodach.
Odkad kupilem samochód (rok temu) to to sie pojawie sporadycznie ale strasznie mnie irytuje np. jak dzis przy wyprzedzaniu - zgroza!
Odkad kupilem samochód (rok temu) to to sie pojawie sporadycznie ale strasznie mnie irytuje np. jak dzis przy wyprzedzaniu - zgroza!
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie każdy ma tak dobrzepmarcin1 pisze:Miałem podobne objawy w moim autku. Przyczyna okazała się bardzo prosta, wystarczyło wyczyszczenie kostki połączeniowej od potencjometru pedału gazu. Pomogło natychmiast.