[b4 1.9 tdi] Wymiana rozrządu
-
- Forum Audi 80
Dzięki, prawdę mówiąc nie chciałbym dać sobie wcisnąć chińszczyzny, przeglądam to forum regularnie i staram się zawsze montować proponowane części, mimo, że niekiedy są nawet dwukrotnie droższe, ale przekonałem się nieraz, że warto i na samochodzie nie oszczędzam, bezpieczeństwo i pewność przede wszystkim :->
Jeszcze raz dzięki
Jeszcze raz dzięki
Co jak co, ale rozrząd musisz włożyć INA lub Reuville. SKF też robi chociaż z tym nie miałem styczności. W sklepie mówili, że jest droższy. Ja za sam napinacz INA zapłaciłem 120zł. Rolkę też INA w sklepie powiedział mi 60zł. Pasek ok 70-80zł. Razem jak widzisz tragedii nie ma. Na miejscu i bez zabawy w wysyłkę.
zależy gdzie kupujesz, jak tam co mogę się domyślać to ceny ma nawet 50% wyższeaxell pisze:Napinacza z płetwą dobrej firmy za taką cenę nie kupisz <ok>kojak85 pisze:Ja za sam napinacz INA zapłaciłem 120zł.
komplet rozrządu to koszt ok 230-240zł a jak zapłaciłeś 300 to ktoś sobie nieźle zarobił :mrgreen:
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Poszedłem za Waszą propozycją, zamówiłem komplet rolek INA i pasek Contitecha, razem z wszystkimi śrubami w hurtowni, koszt 290 zł, czyli w miarę dobra cena:) O dziwo, gdybym kupował te elementy pojedynczo wyszłoby ok. 240 zł, tyle, że w komplecie nie byłoby śrub… Dzięki za wsparcie raz jeszcze, jestem umówiony z mechanikiem, mówił, że zdemontuje tylko wentylatory i spokojnie da radę wymienić… Nie uzgadniałem jeszcze ceny wymiany, jak myślicie, jaki może być koszt wymiany? Oczywiście mechanik zrobi to po godzinach, bez rachunku:)
krzysiek21_01_1989, to które śruby kosztowały aż 50zł :?: przecież przy wymianie rozrządu odkręcasz tylko jedną śrubę od rolki, nakrętkę od napinacza i tyle, są w sumie jeszcze 4 śruby od koła pasowego alternatora
skoti, 200-300 za samą wymianę w B4 :?: skąd Wy takich drogich mechaników bierzecie :?: :shock: ja teraz sam wymieniam a wcześniej płaciłem coś ok 70zł
a tak poza tym to zastanawiałem się skąd mam napinacz marki LITENS made in Canada, jest to po prostu INA
skoti, 200-300 za samą wymianę w B4 :?: skąd Wy takich drogich mechaników bierzecie :?: :shock: ja teraz sam wymieniam a wcześniej płaciłem coś ok 70zł
a tak poza tym to zastanawiałem się skąd mam napinacz marki LITENS made in Canada, jest to po prostu INA
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2011, 21:31 przez UKI_XX, łącznie zmieniany 1 raz.