[b4 1.9tdi 1Z] wżery na bloku
[b4 1.9tdi 1Z] wżery na bloku
Witam!
Ogolnie już dostaje szału z moim ałtem... Auto stoi u mechanika w trakcje wymiany uszczelki pod głowicą, olej wyciekał do płynu(chłodniczka nowa) i okazało się że na bloku są wżery, mechanik powiedział że nie wiadomo na jak długo ta uszczelka pomoże, i bedzie zakładał grubszą uszczelke, narazie auto stoi rozebrane u mechanika... powiedzcie czy da się coś zrobic z takim wżerem? Może jeszcze dzisiaj, ewentualnie jutro bede u mechanika to zrobie fotke i Wam pokaże...
Ogolnie już dostaje szału z moim ałtem... Auto stoi u mechanika w trakcje wymiany uszczelki pod głowicą, olej wyciekał do płynu(chłodniczka nowa) i okazało się że na bloku są wżery, mechanik powiedział że nie wiadomo na jak długo ta uszczelka pomoże, i bedzie zakładał grubszą uszczelke, narazie auto stoi rozebrane u mechanika... powiedzcie czy da się coś zrobic z takim wżerem? Może jeszcze dzisiaj, ewentualnie jutro bede u mechanika to zrobie fotke i Wam pokaże...
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
a nie da się tego splanować?? przecież blok i głowicę można oddać do planowanie i powinni zlikwidować wżery...może za jakiś czas się okazać że będziesz musiał jeszcze raz z tym robić gdyż przy wżerach uszczelka nie przylega tak jak powinna...druga sprawa to jeśli już nic się nie da zrobić a masz zamiar tym samochodem jeszcze pojeździć a nie sprzedawać to możesz kupić cały blok.znajomy tez ostatnio wymieniał blok bo był cały krzywy i uszczelka nie przylegała.dał za blok 300zł... a jeśli chcesz samochód sprzedać to niektórzy kleja wżery specjalnymi klejami co na jakiś czas wystarcza...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
No to raczej na pewno planowaniem tego nie zlikwidujesz.TDIpower pisze:najwiekszy wżer ma z 2-3mm głębokości
Dokładnie. Nie tyle koszt części co robocizna, bo jednak cały silnik trzeba wyciągać. Gdybyś mieszkał bliżej mnie to coś by się wymyśliło bo chętnie podjąłbym się takiej wymiany <ok> Dawno nie robiłem czegoś tak ciekawego :mrgreen:TDIpower pisze:ale taka wymiana bloku to kupa kasy za robocizne
wżery są tylko 2, jeden ten duży a drugi jest tak mały że prawie go nie widać... Nieznam się na mechanice i tych terminach ale mowie co mi mechanik powiedział ;] że są one przy kanale olejowym i że jakiś czas napewno bedzie dobrze... a jak go zapytałem o te kleje i sylikony to powiedział że to egzaminu nie zdaje i może jeszcze pogorszyć sprawe... Powiedział że kiedyś przy clio klient miał 3 razy takie wżery jak ja... założył mu nową uszczelke ale nie dał gwarancji na to, i gościu już 2 lata jeździ i jest ok... heh mówi że powinno być dobrze...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wżer wżerowi nie równy i ich umiejscowienie tez więc u jednych klejenie pomaga u innych nie chodź ja osobiście jeśli bym chciał pojeździć jeszcze tym samochodem to bym zrobił uszczelkę pod głowicą a jak by to nie pomogło to bym szukał innego bliku.takie moje zdanie.na pewno bym nie kleił jeśli samochód by nie szedł na sprzedaż...
a więc tak: nie bedziemy nic kleić, do auta bedzie założona większa uszczelka i najdroższa jaka jest i zobaczymy jak będzie... jak to nie pomoże to albo nowy blok albo się sklei, wypłucze zbiorniczek wyrównawczy, nowy płyn i na sprzedaż... ale mam nadzieję że będzie dobrze... trzymajcie kciuki ;p Dzięki za odpowiedzi ;]
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
pamiętaj tylko o tym że jeśli nie powiadomisz kupującego o wadzie jakim jest problem z blokiem a jak wada wyjdzie na jaw możesz mieć problemy tzw rękojmia za wady fizyczne,kupujący może np żądać obniżenia ceny... z tego co pamiętam to przy sprzedaży samochodu rękojmia za wady fizyczne wygasa po miesiącu od jej wykrycia przez kupującego tzn w tym czasie musi cie on o tym powiadomić...TDIpower pisze:jak to nie pomoże to albo nowy blok albo się sklei, wypłucze zbiorniczek wyrównawczy, nowy płyn i na sprzedaż...