[ Dodano: 2015-12-10, 17:41 ]
Aaaa i ja nie wymyślam ja poprostu nie wiem

Rozrząd sprawdzamy w pierwszej kolejnosci przy takich objawach ...zęby w kole zamachowym nie mają tu nic do rzeczy :roll: znak 0 jest na kole ,nie na zębach 8-)Arturo997 pisze: nie mogę wszystkiego sprawdzić w pierwszej kolejnościzamach nie miał zębów
A co ma dymienie do tego co jest w wydechu :?: :shock: Jak skopany rozrząd i kąt wtrysku , innego dymienia się nie spodziewaj :roll:Arturo997 pisze: nie twierdze ze wydech jest przyczyną ale jeśli oglądałeś filmik który wyżej dodałem to dymienie nie wygląda ciekawie.
No to raczej oczywiste :roll: miałem na mysli sprawdzenie ustawienia rozrzadu ,a do tego kręcenie rozrusznikiem nie potrzebne 8-) Sprawdż rozrząd ,i dopiero jak okaze się że jest ok.możesz szukać dalejArturo997 pisze: bez zębów na kole rozrusznik nie miał jak zakręcić silnikiem
WiedziałemArturo997 pisze:Sprawdziłem rozrzad. Na pompie przestawiony na jeden zabek na górnym kole o dwa zeby.
Pierwsze szłyszę że ktoś chce blokować koło zamachowe do tej czynności :shock: Na szczeście nie ma takiej potrzeby 8-) ustawiasz na znaki ,spinasz i sprawdzasz czy się wszystko zgrywa ,kręcąc recznie silnikiem ...najlepiej wrzucić 5 ty bieg i przeciągać ręcznie auto 8-)Arturo997 pisze:pytanie jak zablokować koło zamachowe?
Do rozpięcia ,ustawienia i ponownego spięcia rozrządu w tym aucie ,nie ma potrzeby demontować czegokolwiek ...za wyjątkiem górnej rolki . Do wymiany paska rozrzadu ,konieczny jest tylko demontaż wentylatorów...pod warunkiem że da się odkręcić 4 śruby koła pasowegoArturo997 pisze: chciałbym to zrobić bez demontażu chłodnicy wiatraków itd bo chce sprawdzić czy jak rozrząd będzie okej i kąt to będzie palić jak powinien...