[ABC] Adaptacja Vag 311
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Chyba wiem w czym problem
1. musisz podłączyć kabel
2. wejść w Menadżera Urządzeń w Moim komputerze
3. odnaleźć kabel w tych urządzeniach
4. wejść we właściwości
5. wybrać z tego miejsca instalacje sterownika do kabla odszukując go na dysku.
6. ustawić prace kabla żeby pracował na COM1 do COM4 najwyżej.
7. wybrać w programie VAG we właściwościach, na którym COMie pracuje kabel
8. po udanym teście podłączyć i bawić się diagnostyką.
jeśli będziesz miał jakieś problemy to wieczorem możemy się zdzwonić 8-)
1. musisz podłączyć kabel
2. wejść w Menadżera Urządzeń w Moim komputerze
3. odnaleźć kabel w tych urządzeniach
4. wejść we właściwości
5. wybrać z tego miejsca instalacje sterownika do kabla odszukując go na dysku.
6. ustawić prace kabla żeby pracował na COM1 do COM4 najwyżej.
7. wybrać w programie VAG we właściwościach, na którym COMie pracuje kabel
8. po udanym teście podłączyć i bawić się diagnostyką.
jeśli będziesz miał jakieś problemy to wieczorem możemy się zdzwonić 8-)
Ja tez ostatnio walczyłem z tym tematem i mam ciekawy problem kabelek jest viaken kkl i działa bajka na wszystkim co z koncernu vag ale jest ale . Sprawdzałem go na 3 różnych laptopach jeden na win 7 i tu działa i łączy sie ze wszystkim ale niestety tylko polski vag , dwa pozostałe są na win xp i na jednym łączy sie ze wszystkim natomiast na drugim łączy sie z np 1z ze sterownikiem silnika z abs-em nie , z poduszkami bez problemu . Z audi A4 1.8 wszystko ogarnia , W Golfie Mk3 silnik i poduchy idą . I zastanawia mnie na czym polega problem że na jednym xp działa to co na drugim nie działa.
Czyli takie cos trzeba kupic kolego, bo sam kabel widocznie nie wystarczy, potrzebna jest jeszcze ta kostka do silnika ABC inaczej nie da rady.supramaster pisze:Pakiet interfejs VAG USB KKL line (2 linie K)+kable: OBD1, OBD2, piny
Czyli pozycja nr 1 na tej stronce którą podałeś.
[ Dodano: 2011-12-17, 11:29 ]
http://supramaster.republika.pl/czesci.html
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/vag-us ... -piny.html
druga fotka kolego, zobacz sobie chyba o to chodziło mi, a nie wiem czemu sie nie dodała fotka do mojgeo postu.
druga fotka kolego, zobacz sobie chyba o to chodziło mi, a nie wiem czemu sie nie dodała fotka do mojgeo postu.
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Witam przyłącze sie za żadne skarby nie mogę sie podłączyć do ABC, wszystkiego próbowałem, tylko Start Bound zmieniałem na 240, lecz tego blk i char nie.aldi pisze:A próbowałeś przestawiać wartości bound, blk i char na takie które gdzieś podane były na forum?
Nie moge znaleźć tych danych na jakie zmienić na forum, ktoś pomoże?
aldi Ty tez masz ABC, co zrobic? Co zmienić w ustawieniach? Czas opóźnienia zmieniałem i nic, ze skrzynia auto i ABS sie łącze, z silnikiem nie i z reszta tez klapa, help :?:
co do podłączania komputera do ABC to u mnie było tak że nowy komputer za cholerę nie chciał się połączyć, ale mam jeszcze starego lapka z win xp i usb 1 i ten łączy z komputerem samochodu, tylko powyżej 3000 obrotów zrywa połączenie. Może przy łączeniu z komputerem samochodu ma znaczenie usb.
dodam że nic nie zmieniałem w ustawieniach łącza a kabel mam viaken kupiony na allegro.
dodam że nic nie zmieniałem w ustawieniach łącza a kabel mam viaken kupiony na allegro.