[Coupe 8B]silnik 2.8 v6
[Coupe 8B]silnik 2.8 v6
Prosze znawcu o wszytskie informacje na temat tego silnika.
Jakie pluse ewentualnie minusy;)
Jakie pluse ewentualnie minusy;)
Ostatnio zmieniony 26 maja 2007, 00:00 przez luzman, łącznie zmieniany 1 raz.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Co prawda posiadam 2,6 V6 wiec nie jest to 2,8 ale zbliżona jednostka minusem są koszty eksploatacji, bądz raczej naprawy czy wymiany czegoś w takim motorze :-| tzn wszystkiego po dwa :-x Plusy to elastyczność, dzwięk, frajda z jazdy a szczególnie powyżej stówki :mrgreen: itd Ale niech sie wypowiedzą posiadacze AAH. Nie chce wyciągać złych wspomnień, ale sam pewnie wiesz jak to chodzi Pozdrawiam
Słuchaj wiecej bajek , jaka pleśń?, człowieku to jest auto całoroczne a nie przeznaczone do stania w garażu zimą i eksploatuje się je jak kazdy inny samochód. Z tym wyjatkiem, ze trzeba kilka razy w roku impregnować dach.OGr pisze:Tylko i wyłącznie wypowiedzi znajomych. Zresztą jak materiał może przetrwać zimę ? Jedna wielka pleśń moim zdaniem powstanie.
Znaczy co ide sobie kupic nowe A4 Cabrio i po zimie wymienaim dach :lol: :lol: :lol: :lol:
PS Żeby nie być gołoslownym jak Ty, posiadałem Cabrio
minus to koszty czesci np rozrzad amorki tyl do quattro wydech malo spotykane silniki i mechanicy miotaja sie przy moim aucie nie mogac zmienic rozrzadu zle dobrany zestaw pompa wody i trzeba czekac 2 dni na czesci tylko czy zamowia dobre miejmy nadzieje czeka mnie jeszcze wymiana sondy lambda koszt 170 uniwers 340 czy cis kolo teg z orginal wtyczka tylko podobno sa dwie i nie wiem ktora ?? tak ze czeka mnie troche wydatkow ale w ta marke warto inwestowac napewno sie odwdzieczy frajda z jazdy jest bardzo duza przy quattro oska tez jezdzilem i nie narzekalem ale w tej to pojecie przechodzi ludzkie co mozna nia wyprawiac czekam z utesknieniem na zime oj sie bedzie dzialo :evil: granda tak ze wiecej plusow audi jest najlepsze nigdy nie kupie nic innego tylko nowsze pozdrawiam
- daniel1302
- Forum Audi 80