Dokładnie tak jest jak piszeszWOJTEK26 pisze:W ABC i AAH sondy sa wkrecone w kolektory wydechowe przed katalizatorami,
Szczerze to dziwna sprawa panowie z tym silnikiem moim Nierówna praca nie dawała mi spokoju więc zagłębiłem się w temat i wyszło na jaw ciśnienie sprężania... Jedna głowica była prawie 2 razy mocniejsza niż druga. Nie lubię jak coś w moim aucie jest nie tak więc głowice poszły do regeneracji... po założeniu głowic z nowymi prowadnicami i uszczelniaczami zaworów silnik pracuje już troszkę spokojniej, czuć że silnik lepiej ciągnie z niższych obrotów i nie szarpie już podczas przyśpieszania (w okolicach 2-3,5 tyś obrotów) ale nadal nie jest to typowe V6 :roll: Na wolnych chodzi troszkę nie spokojnie, czuć jak "telepie" silnikiem na wolnych siedząc w aucie... a stojący przy wydechu słychać wypadające zapłony? Sprężanie mierzone po złożeniu silnika i cała lewa głowica ma 12 a prawa 11,2 także jest ok. Tylko dlaczego silnik dalej nie równo pracuje :?:
Pomyślałem o sondach... zobaczymy czy coś da odpięcie sond. Na razie za bardzo nie mam czasu w tygodniu na zabawę przy silniku - praca Może ktoś zna dobrego mechanika który zna sie na V6 w Audi i jest nie daleko Wałbrzycha/Wrocławia/Jeleniej Góry :?: