Siemanko Pany i Panewki!!
Mam problem z moim AAH...
a mianowicie... silnik wraz ze wzrostem temperatury zaczyna mi "skakać" czy tam "szarpać" tak jakby się dławił...
na zimnym pracuje normalnie !!!
zjawisko występuje tylko podczas przyśpieszania... jak jadę stałą prędkością (albo bardzo ale to bardzo powoli przyśpieszam) to jedzie normalnie...
i generalnie czym wyższa temperatura silnika tym mocniej ( więcej ) tego szarpania...
występuje zarówno na LPG jak i PB
co to może być? ktoś miał coś podobnego?
[B4 2.8 AAH] szarpie na ciepłym
Nie! Nie uporałem się!
Aktualnie auto stoi pod wiatą i czeka na decyzje co dalej
Generalnie podejrzewam, że bez remontu bądź swapa się nie obejdzie gdyż iż ponieważ chyba wszystkie "optymistyczne wersje" zostały wyczerpane
Wymienione zostały:
*świece
*kable
*cewka
*czujnik temp od ECU
Silnik długo pracował na gazie bo od 2009r... więc bardzo prawdopodobne, że po prostu przyszedł jego czas...
dodatkowo od momentu zakupu miał problemy ze sprężaniem (których podczas zakupu nie stwierdziłem- my bad) no i ewidentnie poprzedni właściciele nie oszczędzali auta ;( co stwierdziłem dopiero podczas eksploatacji auta... oczywiście moja wina bo tak to jest jak się człowiek napali na 2.8 v6 i nie zwraca uwagi na szczegóły
także z racji, że aktualnie mam czym jeździć to B4 czeka grzecznie na decyzje o jej przyszłości bo jeszcze nie zapadła
pozdrawiam
Aktualnie auto stoi pod wiatą i czeka na decyzje co dalej
Generalnie podejrzewam, że bez remontu bądź swapa się nie obejdzie gdyż iż ponieważ chyba wszystkie "optymistyczne wersje" zostały wyczerpane
Wymienione zostały:
*świece
*kable
*cewka
*czujnik temp od ECU
Silnik długo pracował na gazie bo od 2009r... więc bardzo prawdopodobne, że po prostu przyszedł jego czas...
dodatkowo od momentu zakupu miał problemy ze sprężaniem (których podczas zakupu nie stwierdziłem- my bad) no i ewidentnie poprzedni właściciele nie oszczędzali auta ;( co stwierdziłem dopiero podczas eksploatacji auta... oczywiście moja wina bo tak to jest jak się człowiek napali na 2.8 v6 i nie zwraca uwagi na szczegóły
także z racji, że aktualnie mam czym jeździć to B4 czeka grzecznie na decyzje o jej przyszłości bo jeszcze nie zapadła
pozdrawiam