[B4 2.8 AAH] zagadek AAH ciąg dalszy - nierówna praca, błędy
Jarewa, podciśnienia na ten moment wyglądają tak:
Jedynie nie jestem pewien, co z zaślepioną odnogą która jest na żółto czarnym talerzyku na rurce biegnącej z kolektora do serwa. Poza tym wszystko wg schematu mi się wydaje. Obudowa dolotu też już zakupiona, ta rura srebrna była tylko chwilowym rozwiązaniem 😁
A rozrząd będzie mi warsztat sprawdzał. Tym razem będę nam nimi chyba stał dla pewności 😁
Jedynie nie jestem pewien, co z zaślepioną odnogą która jest na żółto czarnym talerzyku na rurce biegnącej z kolektora do serwa. Poza tym wszystko wg schematu mi się wydaje. Obudowa dolotu też już zakupiona, ta rura srebrna była tylko chwilowym rozwiązaniem 😁
A rozrząd będzie mi warsztat sprawdzał. Tym razem będę nam nimi chyba stał dla pewności 😁
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
To zaslepione to do klimatyzacji widocznie jej nie masz i tak ma być ważne aby było zaślepione. Filmik póżniej obejrze.. Jak by ci sprawdzali dobrze by było choc odkręcić śrubę od wałka rozrządu i sprawdzić stan tych podkłądek do blokady bo to że blokada będzie pasować wcale jeszcze nie oznacza ze wałki są idealnie do blokady..
A po co ci oscyloskop do synchronizacji?? blokada rozrządu, zdjęty z tyłu hall i widac jak na dłoni.
A po co ci oscyloskop do synchronizacji?? blokada rozrządu, zdjęty z tyłu hall i widac jak na dłoni.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Właśnie jest odwrotnie halla można miernikiem, bo generuje on sygnał nawet przy ręcznym pokręcaniu silnikiem. A indukcyjny wymaga aby żelazo przelatywało obok niego z jakąś większą prędkością. A wtedy można co najwyżej zmierzyć napięcie AC jakie on generuje (i jest ono bardzo zależne od prędkości).Carlos777 pisze:Chociaż oscyloskopem to chyba Halla się sprawdza, a te indukcyjne to mirnikiem wystarczy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_128.PDF strona 13. Nie ma oficjalnych instrukcji jak zrobić bez blokad bo producent nie przewidział że ktoś będzie potrzebował takiej procedury.
Jarewa, czekaj czekaj, zaworek zwrotny? Który to? Ale jak go sprawdzić jeśli możesz podpowiedzieć? No jedynie ten odcinek do akumulatora podciśnienia trochę długi haha 😀 poza tym wszystko w miarę krótko chyba bezpośrednio łączyłem 😀 sorry, nie śpię od prawie 30h i ledwo kumam o co z tym zaworkiem chodzi ☺️
maciek889 dzięki za pdfa. Widzę, że trzeba będzie zaopatrzyć się w blokadę rozrządu.
Cztery otwory na końcu na wałkach rozrządu muszą być w jednej linii, natomiast jeszcze nie wiem w jakiej pozycji powinno być koło wału korbowego względem nich. Widzę też że w komplecie do blokady powinna być w ogóle blokada wału korbowego, ale w który otwór to się wkręca?
Cztery otwory na końcu na wałkach rozrządu muszą być w jednej linii, natomiast jeszcze nie wiem w jakiej pozycji powinno być koło wału korbowego względem nich. Widzę też że w komplecie do blokady powinna być w ogóle blokada wału korbowego, ale w który otwór to się wkręca?