Audi A6 C5 by. Doc
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
No dobra...
Mam jeszcze problem ze wspomaganiem na zimnym (wrzesień temperatura: +10C ).
Jak skręca w lewo to albo jest bardzo ciężko skręcić albo w ogóle się nie da, w prawo normalnie działa wspomaganie.
Jak się chwilę odczeka to zaczyna łapać normalnie po włączeniu silnika , tak za ok. 3 minuty.
Lato (lipiec temperatura: +28C ) i wszystko jest ok!
Płyn wspomagania został wymieniony i jest go tyle ile trzeba. VAG nie wypluwa żadnych błędów.
Myślę, że jest rozwalona pompa wspomagania, lub zawór na maglownicy.
(zatkane, zajechane zaworki)
Jeśli będę miał kasę, pójdę do warsztatu (Warszawa).
Mam jeszcze problem ze wspomaganiem na zimnym (wrzesień temperatura: +10C ).
Jak skręca w lewo to albo jest bardzo ciężko skręcić albo w ogóle się nie da, w prawo normalnie działa wspomaganie.
Jak się chwilę odczeka to zaczyna łapać normalnie po włączeniu silnika , tak za ok. 3 minuty.
Lato (lipiec temperatura: +28C ) i wszystko jest ok!
Płyn wspomagania został wymieniony i jest go tyle ile trzeba. VAG nie wypluwa żadnych błędów.
Myślę, że jest rozwalona pompa wspomagania, lub zawór na maglownicy.
(zatkane, zajechane zaworki)
Jeśli będę miał kasę, pójdę do warsztatu (Warszawa).
Co zrobisz takie życie u mnie teren przygraniczny mam kontakt z handlarzami to tam takie numery odchodzą , że można sie nabawic ostrego szoku , I nie są to auta wartośći 20 -30 tys tylko przynajmniej zaczynające sie od 50- 150 tyś :cry:
Ostatnio zmieniony 10 mar 2011, 19:58 przez wilu8, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Jeżeli przeglądasz mobile i wózki 2005-2008r mają po 150-200tyś.km
to skąd się w ludziach bierze naiwność i wiara że auto min.klasy średniej lub wyższej z powiedzmy 1999-2003r ma 90 000km?
Poza tym mając kompetentnego prawnika nawet handlarz prowadzący zarejestrowany handel autami wyślizga się z tematu kręconego licznika.
Udowodnienie że licznik był "kręcony" to jedno a udowodnienie że zrobiła to konkretna osoba i to w celu wprowadzenia w błąd klienta a nie np.w wyniku "niefachowej naprawy elektroniki" to drugie.
Firma w której pracuje ciągnie auta z Niemcowni , Szwecji , Włoch itp.
Nikt by licznika nie kręcił gdyby przychodzili kupować je ludzie myślący i zdający sobie sprawę że auto z roku X musi mieć najechane ok.Y.
Ale że po placach latają barany i każdy jeden szuka super hiper okazji czyli 10-letniego Tdi kombi z przebiegiem 87tyś km to jest jak jest.
Przywozisz bezwypadek 2005r. w naprawdę super stanie nie bity na książce serwisowej z przebiegiem ok.200 000km ale ludzie lecą oglądać i kupować to samo na placu ulicę dalej:2005r. tyle że skręcone na 98tyś km i bez książki.
to skąd się w ludziach bierze naiwność i wiara że auto min.klasy średniej lub wyższej z powiedzmy 1999-2003r ma 90 000km?
Poza tym mając kompetentnego prawnika nawet handlarz prowadzący zarejestrowany handel autami wyślizga się z tematu kręconego licznika.
Udowodnienie że licznik był "kręcony" to jedno a udowodnienie że zrobiła to konkretna osoba i to w celu wprowadzenia w błąd klienta a nie np.w wyniku "niefachowej naprawy elektroniki" to drugie.
Firma w której pracuje ciągnie auta z Niemcowni , Szwecji , Włoch itp.
Nikt by licznika nie kręcił gdyby przychodzili kupować je ludzie myślący i zdający sobie sprawę że auto z roku X musi mieć najechane ok.Y.
Ale że po placach latają barany i każdy jeden szuka super hiper okazji czyli 10-letniego Tdi kombi z przebiegiem 87tyś km to jest jak jest.
Przywozisz bezwypadek 2005r. w naprawdę super stanie nie bity na książce serwisowej z przebiegiem ok.200 000km ale ludzie lecą oglądać i kupować to samo na placu ulicę dalej:2005r. tyle że skręcone na 98tyś km i bez książki.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80