Audi A6 C5 by. Doc
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

wilu8, Bądz poważny podchodzi do ciebie 2-panów i mówią dawaj telefon.
Potem wpierdol i zabieraja ci komórę czy portfel.Masz na tle rabunkowym.
Albo przyczają cie w knajpie i niby potrącisz kogoś kto się specjalnie obleje piwem...
A tłumaczenia że" tylko ja wiedziałem" , czy "no przecież wiadomo że..."
to nie dowody.Sprawca nieznany motyw inny...jak trafisz raz i drugi do prokuratury to zobaczysz jak głęboko w dupie mają prawdę.Liczy się statystyka.Jak sprawa jest prosta i podejrzany zwykły przestraszony zjadacz chleba to mu można wlepić wyrok raz dwa.
A jak się komplikuje to tylko psuje statystykę i zatyka sądy.
Załóżmy że jesteś po piwku czy 4.Po alkoholu nawet jako ofiara masz przechlapane.
Bo twoja wersja wydarzeń jest mało wiarygodna.Pewnie byłeś agresywny i nie chcesz się teraz do tego przypucować...
wilu8, zdrowy rozsądek i logika ma niewiele wspólnego z takimi sprawami...
Potem wpierdol i zabieraja ci komórę czy portfel.Masz na tle rabunkowym.
Albo przyczają cie w knajpie i niby potrącisz kogoś kto się specjalnie obleje piwem...
A tłumaczenia że" tylko ja wiedziałem" , czy "no przecież wiadomo że..."
to nie dowody.Sprawca nieznany motyw inny...jak trafisz raz i drugi do prokuratury to zobaczysz jak głęboko w dupie mają prawdę.Liczy się statystyka.Jak sprawa jest prosta i podejrzany zwykły przestraszony zjadacz chleba to mu można wlepić wyrok raz dwa.
A jak się komplikuje to tylko psuje statystykę i zatyka sądy.
Załóżmy że jesteś po piwku czy 4.Po alkoholu nawet jako ofiara masz przechlapane.
Bo twoja wersja wydarzeń jest mało wiarygodna.Pewnie byłeś agresywny i nie chcesz się teraz do tego przypucować...
wilu8, zdrowy rozsądek i logika ma niewiele wspólnego z takimi sprawami...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ostatnio byłem o gazownika na przeglądzie. I tak zeszło na temat cofania liczników. Gazownik opowiedział mi historię swojego znajomego który kupił auto (kurcze, zapomniało już co to było, ale chyba jakiś opel w dieslu). No i koleś który go kupił pojechał do serwisu który sprawdził mu to auto. Co się okazało, ludzie którzy cofali licznik nie wiedzieli że pompa wtryskowa miała jakiś tam swoją osobą pamięć przebiegu. Tak więc przebieg na liczniku cofnęli, ale na pompie pozostał ori przebieg. Koleś poszedł z tym do sądu i wygrał. Sprzedawca musiał mu obniżyć cenę auta i 5 tyś z tego co pamiętam plus doszły koszta sądowe no i oczywiście burdel w papierach.Może w końcu wymyślą liczniki których po prostu z definicji nie da się cofnąć.
A co do tej naszej Polskiej mentalności to muszę się zgodzić. Ludzie to debile. Wszedłem ostatnio do komisu w Słupcy - spory pewnie ze 100 jak nie więcej aut. Gdybym się nie znał to bym powiedział że ładne autka i wszystkie miały przebieg od 160tyś do 170tyś. Pojedyncze sztuki miały jedynie ciut wyższy lub niższy przebieg. Przyjrzałem się autom z bliska. W zasadzie wszystkie były maks sczochrane z przebiegami pewnie grubo ponad 300tyś z bogatą historią powypadkową, w dodatku kijowo robione. I ja się pytam kto to kupuje? Gdybym miał porównywać stan tych aut do mojego to powiedziałbym że moje przy tamtych to nówka sztuka nie śmigana :mrgreen: Ale niestety ludzie myślą innymi kategoriami i biorą te wraki w dodatku słono przepłacając.
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Cześć. Teraz coś nowego z A6 C5 
Lampy przednie miały zacieki, odpryski i brudne od środka. (xenony)
Postanowiłem się pobawić i je wyczyścić.
Wymontowałem. 8 śrub na 2 lampy. (lewy i prawy)
Klosz jest klejony z obudową, czarna guma, po zdjęciu 5 zapinek.
Wrzuciłem do piekarnika, ustawione ok 50 C na 5-7 min. Bardzo łatwo rozkleiło się)
Później wyciągnąłem srebrny plastik z klosza i miałem gotowe lampy do czyszczenia.
Tylko nie wolno czyścic srebrnych elementów - schodzi sreberko. ( tylko lekko z kurzu ).
Klosz wyczyściłem płynem (płyn do mycia naczyń). Odpryski (wiertarka, tarcza polerska filcowa), na końcu (allegro) Meguiar's PlastX (też wiertarka, polerska) i świeci się dosłownie superowo! (prawie jak nowy xenon)
Jak już wyczyściłem, posmarowałem czarnym silikonem i poskładałem lampy.
( wszystko ok 4 minuty )
![Obrazek]()
Lampy przednie miały zacieki, odpryski i brudne od środka. (xenony)
Postanowiłem się pobawić i je wyczyścić.
Wymontowałem. 8 śrub na 2 lampy. (lewy i prawy)
Klosz jest klejony z obudową, czarna guma, po zdjęciu 5 zapinek.
Wrzuciłem do piekarnika, ustawione ok 50 C na 5-7 min. Bardzo łatwo rozkleiło się)
Później wyciągnąłem srebrny plastik z klosza i miałem gotowe lampy do czyszczenia.
Tylko nie wolno czyścic srebrnych elementów - schodzi sreberko. ( tylko lekko z kurzu ).
Klosz wyczyściłem płynem (płyn do mycia naczyń). Odpryski (wiertarka, tarcza polerska filcowa), na końcu (allegro) Meguiar's PlastX (też wiertarka, polerska) i świeci się dosłownie superowo! (prawie jak nowy xenon)
Jak już wyczyściłem, posmarowałem czarnym silikonem i poskładałem lampy.
( wszystko ok 4 minuty )

- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Eeee tam głupio mówisz....I dzięki takim zabiegom starłeś warstwę ochronna z lampy przez co teraz będą szybciej matowiały. Jak już i tak rozbierałeś to trzeba było kupić nowe klosze i zamontować.
Avensis, tez to zrobiłem http://allegro.pl/avensis-regeneracja-r ... 91893.html
Warstwa ochronna nigdy nie będzie matowiała. Nie bój się!
Tylko nie wolno czyścic srebrnych elementów.
Wkurzyła się jak to zobaczyła :lol:OGr pisze:PS: Żona pozwoliła wsadzić lampy do piekarnika ? Piekarnik nie przeszedł smrodem z lamp ?
hehehehe, to mamy żony o podobnym charakterze
Sam kiedyś w pralce prałem materiały z siedzeń to taki syf wyleciał że sam się za głowę złapałem
Nie chcę nawet sobie przypominać jak musiałem pralkę czyścić później po tym
Do piekarnika tarcze wsadzałem dla utwardzenia warstwy ochronnej aby nie rdzewiały miejsca gdzie klocki nie pracują, hehehe.
Ale to było przed remontem i teraz to by mnie chyba zamordowała jakby to zobaczyła
Sam kiedyś w pralce prałem materiały z siedzeń to taki syf wyleciał że sam się za głowę złapałem
Ale to było przed remontem i teraz to by mnie chyba zamordowała jakby to zobaczyła
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
ehehehehe ja miałam dokładnie tak samoSam kiedyś w pralce prałem materiały z siedzeń to taki syf wyleciał że sam się za głowę złapałemNie chcę nawet sobie przypominać jak musiałem pralkę czyścić później po tym
Do piekarnika tarcze wsadzałem dla utwardzenia warstwy ochronnej aby nie rdzewiały miejsca gdzie klocki nie pracują, hehehe.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Siema sympatycy...
powiedzcie mi... czy mam wsiąść lampy tylne in-pro, czy zostawić ORI ?
Jak myślicie ?
in-pro - autor "nerwusek"
![Obrazek]()
http://allegro.pl/lampy-tylne-audi-a6-s ... 20000.html
ORI - autor "Doc"
![Obrazek]()
http://allegro.pl/nowe-tylne-tyl-lampy- ... 32005.html
Jak myślicie ?
in-pro - autor "nerwusek"

http://allegro.pl/lampy-tylne-audi-a6-s ... 20000.html
ORI - autor "Doc"
http://allegro.pl/nowe-tylne-tyl-lampy- ... 32005.html