Moduł DRL, światła do jazdy dziennej!
* Koszt 129 zł.
* Własna robota 0 zł
Komplet:
1szt. - Moduł DRL
1szt. - Wiązka przewodów z wtykiem dł. 1m - czysta gruba miedź - gruba izolacja
5szt. - Złączek szybkozaciskowych do przewodów
2szt. - Konektorów (Masa, Plus)
1szt. - Instrukcja
+
1szt. - Taśma izolacji
[center]
No i tak przepaństwa...troszkę mnie wkurzyły te światła.... cały czas trzeba zapalić światła, wyłączyć, włączyć, wyłączyć, włączyć... hehe.... To jest głupie... musi się w końcu rozwalić przełącznik, xenon lub tylne lampy. A już nie powiem o alternatorze lub akumulatorze
Teraz jak to wygląda z modułem ...
Włączysz silnik (pstryk ) są światła (tylko 7V, ori żarówki h7)
Wyłączysz silnik (8sek, pstryk) są już wyłączone światła.
Moduł jest bardzo fajny.. Jeśli masz wyłączony silnik to leci poboru prądu 12V ( to jest normalne ). Zapalisz silnik, leci pobór 13V, 14V, 15V... i już same się włączają światła (ok 7V).
I teraz dalej... Pstrykniesz przełącznik (oczywiście ORI) i już jest wyłączony moduł .
Tak to wygląda
Szybko zrobiłem fotkę.. luknijcie gdzie jest umieszczony moduł .
Z tego co wyczytałem to niektóre auta np. BMW z lat 90' E36, E39 i chyba E34 można było w salonie zamówić ze światłami do jazdy dziennej. Różniły się one jednie modułem, który po włączeniu zapłonu dawał mniejsze napięci na światła drogowe.
Myślałem aby w zespolakach to podłączyć ale trzeba by oddzielić diodą żarówkę H1 (czy H3 bo nigdy nie mogą zapamiętać) od włókna długich w żarówce H4 bo 4 żarówek ten moduł nie uciągnie.
Kubik pisze:czyli to jest do długich podłączone czy jak :?:
No tak! Pobór prądu ok 7-8V. To jest elegancko
Po cholerę jakieś wstrętne, chińskie ledy do świateł dziennych hyhy. <urodziny> Tylko moduł i git :mrgreen:
Naprawa FIS'a była zrobiona przez Pana: Krzysztofa Nyczaja "ACEEF".
[/center]
ps.
Tutaj są tylko wysłane MMS'y...
Wszystko ładnie wygląda... to jest normalnie nowy licznik FIS hyhy <lol>