Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Dział Warsztat - co dalej?

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.

Co dalej z działem "Warsztat"?

Podzielić tak samo jak dział "Moje auto" (czyli na podfora: Audi 80, Inne audi, Inne marki, Motocykle)
2
15%
Nie dzielić ale pozwalać opisywać rzezania/naprawy w innych autach niż Audi 80 (wszystko w jednym worku).
3
23%
Nie dzielić i nie pozwalać opisywać rzezania/napraw innych niż Audi 80
8
62%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 23 lut 2010, 07:37

grze pisze:niedawno utworzyłem tam nowy temat drogą podziału ale wyglądało to tak, że w innym dziale znalazłem w jednym z tematów jako odpowiedź praktycznie całe fotostory. po podzieleniu wygląda to tak: https://audi80.pl/b4-a...-30-vt39094.htm
Nie wiem czemu Krzysiek Suliko uparcie wrzuca fotostory do działu elektryka :-/
Sam poprosiłem Radka żeby przeniósł temat z kontrolką świateł mijania do warsztatu.

To są jednostkowe przypadki i nie robiłbym z tego większego problemu. Jak zachodzi potrzeba potrzeba przeniesienia lub częściowego usunięcia tematu to nic nie stoi na przeszkodzie tylko należałoby userom wypowiadającym się w tym temacie wyjaśnić o co chodzi.
natomiast znalezienie takiego roczynka w dziale Warsztat graniczy z cudem.
Mnie osobiście poruszanie się po tym dziale nie sprawia problemu i w miarę szybko znajduje to co mnie interesuje. Ponownie powiem że moim i nie tylko moim zdaniem należy zrobić tam porządek wg jakiegoś schematu.
Skuciok pisze:- Warsztat

-- Audi 80 FAQ
---> [B4 ALL]FAQ układ chłodzenia
---> [Quattro] FAQ zawieszenie
---> [All] FAQ oleje

-- Naprawy i regulacje
--->[AAH B4] Wymiana linki gazu
--->[B4 All] Wymiana amortyzatorów przód
--->[B4 quattro] naprawa zawieszenia tył krok po kroku
--->[B4 cabrio ADR] czyszczenie przepustnicy

-- Rezania
---> [All] Podświetlana gałka zmiany biegów
---> [B4 All] Czarne lampy by duo
---> [B4] Montaż elektryki
---> [B4 all] Rezanie soczewek

-- Jak to działa
---> Skrzynia biegów manualna bez tajemnic
---> Jak działa turbosprężarka wady i zalety
---> Budowa współczesnej opony
---> Jak działa mechanizm różnicowy zwykły i torsen
Uważam że ten jest odpowiedni. Jak ktoś ma jakiś pomysł na udoskonalenie go jest do tego najlepszy moment.
grze pisze:tam schemat jest taki: pierwszy post zawiera rezanie, a pozostałe to gadka o tym mniej lub bardziej na temat.
No po to jest przecież forum żeby na dany temat dyskutować.

Jedyne co mi się nie podoba w tym dziale to pytania userów nie dokońca związane z przedstawionym rezaniem. Porostu powinny trafić do odpowiedniego działu.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 23 lut 2010, 13:04

Nie wiem czemu Krzysiek Suliko uparcie wrzuca fotostory do działu elektryka :-/
Sam poprosiłem Radka żeby przeniósł temat z kontrolką świateł mijania do warsztatu.
to akurat było story z 2008 r.
tez kiedyś byłem ciekawy dlaczego nie zamieścił tego w dziale warsztat. dlatego napisałem do Niego PW i odpowiedź była zaskakująca. otóż napisał mi, że porobił fotostory z rzezania i pozapisywał je w plikach PDF w nadziei, że ktoś to umieści na forum. jednak twierdzi, że pisał kilka razy od osób zajmujących się tym - bez efektu. w końcu stwierdził, że został olany, zdenerwował się i wszystko skasował :-(

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 28 lut 2010, 06:54

Tak czy inaczej problem nie został rozwiązany.

Muszę tu zacząć pisać na czerwono bo to wzbudza większe zainteresowanie. :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”