Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Dział Warsztat - co dalej?

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.

Co dalej z działem "Warsztat"?

Podzielić tak samo jak dział "Moje auto" (czyli na podfora: Audi 80, Inne audi, Inne marki, Motocykle)
2
15%
Nie dzielić ale pozwalać opisywać rzezania/naprawy w innych autach niż Audi 80 (wszystko w jednym worku).
3
23%
Nie dzielić i nie pozwalać opisywać rzezania/napraw innych niż Audi 80
8
62%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 02 wrz 2009, 21:51

grze, właśnie doszedłem do wniosku że nie mogę kliknąć żadnej z trzech opcji jakie zaproponowałeś bo żadna nie odzwierciedla mojego poglądu na sprawę...nie żebym był leniwy ;-)

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 02 wrz 2009, 21:51

luk_OP_Q89 pisze:-Jeśli czynność/naprawa/modyfikacja dotyczy podzespołu (np.silnika) stosowanego w którejś z wersji A80,A90 to czy "pacjentem" jest A4 czy A100 jest bez znaczenia powinno zostać na forum.

Jeśli chodzi o naprawy/czynności ogólne mające zastosowanie i wartość edukacyjną dla posiadacza A80,A90 lecz pokazane na innym "pacjencie" np:wymiana szyby czołowej,kompleksowe przygotowanie do malowania nadwozia, to najzwyczajniej w świecie zostawił bym to co się pojawi o ile będzie profi a resztę do piekła.
Mądre słowa <ok>

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 03 wrz 2009, 10:08

Według mojego zdania dział warsztat powinien być podzielony na tylko dwie grupy audi i inna marka.Patrząc na nasze forum jest nie wielu użytkowników co posiadają inne modele audi typu A4 czy A6 lub jeszcze inny model i jak dla mnie opis prac wykonanych przy tych autkach powinien się znajdować w dziale audi 80.Patrząc na to jeszcze z innej perspektywy lata świetności audi 80 modelu B3 czy B4 zaczynają powoli przemijać i coraz więcej klubowiczów zmienia audi na nowszy model chcąc zostać dalej przy tej marce auta choć jest droga finansowo a jednocześnie zostać u nas w klubie i dalej czerpać wiedzę z niego.Jest u nas w klubie kilku specjalistów co znają się bardzo dobrze na audi A4 czy A6 i pewnie pomogą w potrzebie takie jest moje zdanie ;-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 09 wrz 2009, 23:24

To ja mam Panowie dość przewrotny pomysł, ale może słuszny ? Sami oceńcie.
Mamy przecież własny, dedykowany, wielki serwer opłacany co miesiąc. Może by tak zrobić zupełnie nowe forum, umieścić link zewnętrzny w naszych klubach, wysłać newsletter i rozgłosić to byłym i obecnym posiadaczom Audi 80, Audi A6, Audi A8.

Po co mamy babrać się w powiększanie klubu Audi 80 o inne modele i marki ? Przeciez mamy mozliwości techniczne, potencjał w userach.

Potrzebny jest tylko pomysł, schemat forum, nazwa. Zamówię domenę i jedziemy.

Po co to ? Ano po to, aby w tym samym sympatycznym gronie, pod kołderką Audi 80 klubu w sposób zintegrowany linkami i reklamą móc spokojnie pisać o swoim Ikarusie czy innym Ferrari.

Co sądzicie ?

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 09 wrz 2009, 23:36

Kuźwa, piąty raz to czytam i dalej nie mogę zajarzyć o co chodzi. :-/

Awatar użytkownika
widmo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: widmo » 10 wrz 2009, 00:40

Witam !

wg mnie w dziale warsztat powinny znajdować się tylko opisy napraw i rezania Audi 80 oraz innych modeli Audi, VW Seata i Skody
bo koncu to jedna wielka rodzina 8-)

Nie wszyscy mają w domu tylko 80-tki ale również inne modele aut z grupy VW

np u mnie A80 b4, A6 c4, Passat b5fl jedynie świagier zakała rodziny bo kupił renówke :roll:

Wydaje mi sie to tyle sensowne ponieważ Nasze samochody są skladane na podobnych podzespoła wiec czasami jakieś fotostory z rzeźby A4 moze być pomocne w rezaniu B4 :-P

jeśli chodzi o inne marki to podejde do tego sceptycznie ponieważ moze zrobić sie mały kocioł odnośnie nazewnictwa lub tzw TAGów

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 10 wrz 2009, 00:41

IC69 pisze:Kuźwa, piąty raz to czytam i dalej nie mogę zajarzyć o co chodzi. :-/

Ja doszedłem do połowy tego co DOC napisał i rzuciłem okiem na to co IC69 napisał i doszedłem do tego że też nic nie rozumie <lol>

A co do działu warsztat to zostawiał bym samo audi 80

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 10 wrz 2009, 08:07

Doc, Kolejne forum , czy chcesz pochować A80klub i zintegrować całą bandę na jednym opasłym wielomarkowym forum?

Chodzi o drugie forum (pod skrzydłami A80 klub) po to aby na naszym było przejrzyściej,czy też w wyniku rewolucji ostanie się jedno wszech-VAG forum? :roll: :?:

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 10 wrz 2009, 08:14

Doc, to co wymyśliłeś nie jest głupie ale uważam, że to możnaby rozważać jako długofalowy cel, a na razie trzebaby zorganizować nasz dział Warsztat tak jak to opisał Skuciok i zobaczyć czy zachęci to userów do liczniejszego zamieszczania story z napraw.
Możnaby wtedy za jakiś czas rzucić taki pomysł na ogólnym i byśmy się zorientowali czy Klubowicze byliby zainteresowani udziałem w drugim forum. Chodzi o to, żeby nie spaprać tego, co jest :roll:

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 10 wrz 2009, 10:17

grze pisze:Doc, to co wymyśliłeś nie jest głupie ale uważam, że to możnaby rozważać jako długofalowy cel
Zgadzam się. Ale w końcu nie takie wyzwania były przed nami <ok>

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 10 wrz 2009, 12:42

Czego nie rozumiecie ?

Zwyczajnie nowe forum, niezależne, nie konkurencyjne z klubem Audi 80.
Forum o samochodach różnych, nie stricte audi 80 bo na to miejsce jest tu.
Forum o którym poinformujemy userów, tych, którzy zmienili auto a sentyment do nas mają nadal. Poinformujemy, że to nasze forum, ekipy Audi 80.

Może to być ogólne forum samochodowe, może to być VAG forum, forum aut niemieckich, forum aut osobowych - strzelam.

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 10 wrz 2009, 14:13

Koncepcja moim zdaniem słuszna tylko trza temu poswięcić troche czasu .

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 10 wrz 2009, 14:57

Koncepcja moim zdaniem słuszna tylko trza temu poswięcić troche czasu.
Popieram. Musiałoby to być dobrze przemyślane itp, itp. Różnego rodzaju forów jest mnóstwo, jakie tylko się nie chce. Ale wiadomo też jak z nimi jest. Duża część to jeden wielki śmietnik. Jeśli nowe forum miałby być prowadzone w podobny sposób (jeśli chodzi przestrzeganie ogólnego porządku) to czemu nie. Ale sama koncepcja musiałaby być dobrze przemyślana.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 10 wrz 2009, 15:25

Labiel pisze:Różnego rodzaju forów jest mnóstwo, jakie tylko się nie chce.
Ale forum z ekipą ludzi z Audi80.pl nie ma :-) tu mamy przewagę ;-)
Labiel pisze:Jeśli nowe forum miałby być prowadzone w podobny sposób (jeśli chodzi przestrzeganie ogólnego porządku)
Podstawa. Oczywiście. Klimat musi być ten samo, aby miało to sens. Robimy to głównie dla posiadaczy innych aut niż audi 80, a wcześniej będących tu.
Labiel pisze:Ale sama koncepcja musiałaby być dobrze przemyślana.
Czy mogę na Was liczyć ?

Awatar użytkownika
widmo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: widmo » 10 wrz 2009, 15:43

Doc pisze:Ale forum z ekipą ludzi z Audi80.pl nie ma tu mamy przewagę
dokładnie się z tym zgadzam
Doc pisze:Czy mogę na Was liczyć ?
jak najbajdziej się na to pisze. lubie pogrzebać w różnych autach i opisać conieco i tez sam złapać troche wiedzy od innych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”