Dział Warsztat - co dalej?
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Mądre słowa <ok>luk_OP_Q89 pisze:-Jeśli czynność/naprawa/modyfikacja dotyczy podzespołu (np.silnika) stosowanego w którejś z wersji A80,A90 to czy "pacjentem" jest A4 czy A100 jest bez znaczenia powinno zostać na forum.
Jeśli chodzi o naprawy/czynności ogólne mające zastosowanie i wartość edukacyjną dla posiadacza A80,A90 lecz pokazane na innym "pacjencie" np:wymiana szyby czołowej,kompleksowe przygotowanie do malowania nadwozia, to najzwyczajniej w świecie zostawił bym to co się pojawi o ile będzie profi a resztę do piekła.
- goldi j51
- Forum Audi 80

- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Według mojego zdania dział warsztat powinien być podzielony na tylko dwie grupy audi i inna marka.Patrząc na nasze forum jest nie wielu użytkowników co posiadają inne modele audi typu A4 czy A6 lub jeszcze inny model i jak dla mnie opis prac wykonanych przy tych autkach powinien się znajdować w dziale audi 80.Patrząc na to jeszcze z innej perspektywy lata świetności audi 80 modelu B3 czy B4 zaczynają powoli przemijać i coraz więcej klubowiczów zmienia audi na nowszy model chcąc zostać dalej przy tej marce auta choć jest droga finansowo a jednocześnie zostać u nas w klubie i dalej czerpać wiedzę z niego.Jest u nas w klubie kilku specjalistów co znają się bardzo dobrze na audi A4 czy A6 i pewnie pomogą w potrzebie takie jest moje zdanie 
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
To ja mam Panowie dość przewrotny pomysł, ale może słuszny ? Sami oceńcie.
Mamy przecież własny, dedykowany, wielki serwer opłacany co miesiąc. Może by tak zrobić zupełnie nowe forum, umieścić link zewnętrzny w naszych klubach, wysłać newsletter i rozgłosić to byłym i obecnym posiadaczom Audi 80, Audi A6, Audi A8.
Po co mamy babrać się w powiększanie klubu Audi 80 o inne modele i marki ? Przeciez mamy mozliwości techniczne, potencjał w userach.
Potrzebny jest tylko pomysł, schemat forum, nazwa. Zamówię domenę i jedziemy.
Po co to ? Ano po to, aby w tym samym sympatycznym gronie, pod kołderką Audi 80 klubu w sposób zintegrowany linkami i reklamą móc spokojnie pisać o swoim Ikarusie czy innym Ferrari.
Co sądzicie ?
Mamy przecież własny, dedykowany, wielki serwer opłacany co miesiąc. Może by tak zrobić zupełnie nowe forum, umieścić link zewnętrzny w naszych klubach, wysłać newsletter i rozgłosić to byłym i obecnym posiadaczom Audi 80, Audi A6, Audi A8.
Po co mamy babrać się w powiększanie klubu Audi 80 o inne modele i marki ? Przeciez mamy mozliwości techniczne, potencjał w userach.
Potrzebny jest tylko pomysł, schemat forum, nazwa. Zamówię domenę i jedziemy.
Po co to ? Ano po to, aby w tym samym sympatycznym gronie, pod kołderką Audi 80 klubu w sposób zintegrowany linkami i reklamą móc spokojnie pisać o swoim Ikarusie czy innym Ferrari.
Co sądzicie ?
Witam !
wg mnie w dziale warsztat powinny znajdować się tylko opisy napraw i rezania Audi 80 oraz innych modeli Audi, VW Seata i Skody
bo koncu to jedna wielka rodzina 8-)
Nie wszyscy mają w domu tylko 80-tki ale również inne modele aut z grupy VW
np u mnie A80 b4, A6 c4, Passat b5fl jedynie świagier zakała rodziny bo kupił renówke :roll:
Wydaje mi sie to tyle sensowne ponieważ Nasze samochody są skladane na podobnych podzespoła wiec czasami jakieś fotostory z rzeźby A4 moze być pomocne w rezaniu B4
jeśli chodzi o inne marki to podejde do tego sceptycznie ponieważ moze zrobić sie mały kocioł odnośnie nazewnictwa lub tzw TAGów
wg mnie w dziale warsztat powinny znajdować się tylko opisy napraw i rezania Audi 80 oraz innych modeli Audi, VW Seata i Skody
bo koncu to jedna wielka rodzina 8-)
Nie wszyscy mają w domu tylko 80-tki ale również inne modele aut z grupy VW
np u mnie A80 b4, A6 c4, Passat b5fl jedynie świagier zakała rodziny bo kupił renówke :roll:
Wydaje mi sie to tyle sensowne ponieważ Nasze samochody są skladane na podobnych podzespoła wiec czasami jakieś fotostory z rzeźby A4 moze być pomocne w rezaniu B4
jeśli chodzi o inne marki to podejde do tego sceptycznie ponieważ moze zrobić sie mały kocioł odnośnie nazewnictwa lub tzw TAGów
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Doc, to co wymyśliłeś nie jest głupie ale uważam, że to możnaby rozważać jako długofalowy cel, a na razie trzebaby zorganizować nasz dział Warsztat tak jak to opisał Skuciok i zobaczyć czy zachęci to userów do liczniejszego zamieszczania story z napraw.
Możnaby wtedy za jakiś czas rzucić taki pomysł na ogólnym i byśmy się zorientowali czy Klubowicze byliby zainteresowani udziałem w drugim forum. Chodzi o to, żeby nie spaprać tego, co jest :roll:
Możnaby wtedy za jakiś czas rzucić taki pomysł na ogólnym i byśmy się zorientowali czy Klubowicze byliby zainteresowani udziałem w drugim forum. Chodzi o to, żeby nie spaprać tego, co jest :roll:
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Czego nie rozumiecie ?
Zwyczajnie nowe forum, niezależne, nie konkurencyjne z klubem Audi 80.
Forum o samochodach różnych, nie stricte audi 80 bo na to miejsce jest tu.
Forum o którym poinformujemy userów, tych, którzy zmienili auto a sentyment do nas mają nadal. Poinformujemy, że to nasze forum, ekipy Audi 80.
Może to być ogólne forum samochodowe, może to być VAG forum, forum aut niemieckich, forum aut osobowych - strzelam.
Zwyczajnie nowe forum, niezależne, nie konkurencyjne z klubem Audi 80.
Forum o samochodach różnych, nie stricte audi 80 bo na to miejsce jest tu.
Forum o którym poinformujemy userów, tych, którzy zmienili auto a sentyment do nas mają nadal. Poinformujemy, że to nasze forum, ekipy Audi 80.
Może to być ogólne forum samochodowe, może to być VAG forum, forum aut niemieckich, forum aut osobowych - strzelam.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Popieram. Musiałoby to być dobrze przemyślane itp, itp. Różnego rodzaju forów jest mnóstwo, jakie tylko się nie chce. Ale wiadomo też jak z nimi jest. Duża część to jeden wielki śmietnik. Jeśli nowe forum miałby być prowadzone w podobny sposób (jeśli chodzi przestrzeganie ogólnego porządku) to czemu nie. Ale sama koncepcja musiałaby być dobrze przemyślana.Koncepcja moim zdaniem słuszna tylko trza temu poswięcić troche czasu.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Ale forum z ekipą ludzi z Audi80.pl nie maLabiel pisze:Różnego rodzaju forów jest mnóstwo, jakie tylko się nie chce.
Podstawa. Oczywiście. Klimat musi być ten samo, aby miało to sens. Robimy to głównie dla posiadaczy innych aut niż audi 80, a wcześniej będących tu.Labiel pisze:Jeśli nowe forum miałby być prowadzone w podobny sposób (jeśli chodzi przestrzeganie ogólnego porządku)
Czy mogę na Was liczyć ?Labiel pisze:Ale sama koncepcja musiałaby być dobrze przemyślana.