trochę się nazbierało opinii, pozwolicie , że je skomentuje ale najpierw podzielę się pewną uwagą. Otóż czytając niektóre komentarze zauważyłem, że to forum zaczyna się z technicznego robić prześmiewcze i jedyne o czym można tu popisać to o wymianie mieszka za 30 zł czy ramce na biegi za 20 zł. Niektórzy wyznają zasadę: nie mam nic mądrego lub ciekawego do napisania to chociaż powypisuję bzdury. Powróćmy do komentarzy:
1)
Nic prostszego jak zmierzyć ciśnienie jakie turbina tworzy poprzez pomiar dynamometrem, na dniach to zrobię i podam Wam wyniki pomiarów,Avantman pisze:Co do turbiny to nie wiem jak ona ma zwiększyć moc jak to nawet ciśnienia nie wytworzy
2)
Dzięki za próbę przywrócenia dobrego stylu na forum. Ta turbina jest do zastosowania z filtrem stożkowym, więc połączony efekt może być całkiem przyjemny. To jest profesjonalna elektryczna turbina stosowana również przy produkcji jachtów motorowych w silnikach Volvo. Więc skoro daje radę na kilku - kilkunastotonowych jachtach, to tym bardziej rozbuja audi ważące jeśli dobrze pamiętam ok. 1100 kg. Poza tym na allegro nie znalazłem mocniejszej turbiny.czarekj pisze:Osobiście uważam, że tego typu turbinka da więcej mocy niż wychwalane przez niektórych klubowiczów filtry stożkowe. Szkoda tylko że akurat ten wiatraczek ma tak niewielką moc. Profesjonalne turbinki elektryczne stosowane w tuningu mają co najmniej 300 Watów i przewody o przekroju co najmniej 4 mm2.
3)Co do sposobu jej załączania to faktycznie można zastosować włącznik jednak ja bym ją stosował cały czas włączoną, ponieważ jeśli nie będzie działać, to może hamować przepływ powietrza i auto zamiast więcej, będzie miało mniej mocy.
4)
Powiedz mi proszę jaki masz komputer? Bo jeśli wymaga takiego chłodzenia to albo masz jeden z pierwszych komputerów jakie wyprodukowano albo komputer NASA. Ja mam bardzo szybkiego laptopa i jakoś do jego chłodzenia nie używam wirnika od helikoptera. Co do kolorów kabli to ostatnio montowałem kamerę cofania w moim aucie i kable miały ten sam kolor. Hmm... Chyba, że zamontowałem kamerę do Skype'a???Oofol pisze:to jest turbinka do PCta a nie do samochodu! zasilanie zgodne z kolorystyką komputerową i wtyczka Molex!
5)
Kto kupuje sobie koreański, bądź japoński samochód, żeby przerobić go na bardziej "europejski"? Poza tym wzór moich felg jest zbliżony jeśli nie identyczny jak w Subaru i w nich jakoś nikomu one nie przeszkadzają.Oofol pisze:Felunek koniecznie zmień na powiedzmy bardziej "europejsko" wyglądający
Mam nadzieję, że tym postem zakończymy festival uszczypliwości, dlatego jeśli ktoś ma jakieś sensowne uwagi, bądź pytania, to proszę pisać. Nic nie wnoszące komentarze darujcie sobie.
Pozdrawiam
JawoR
P.S. Jeśli ktoś ma lepszy pomysł na zwiększenie mocy auta o parę KM za 300 zł to niech się podzieli ideą, bo mi nic nie przychodzi do głowy.