Nikt Ci kolego dokładnej ceny nie poda, bo nie wiadomo czego chcesz. Są tak ogromne rozbiezności cen ze nikt nie jest w stanie tego okreslic, jeden czlowiek za sama turbine zaplaci x pieniedzy, a durgi za to zrobil by kompletny swap silnika. Koszta beda duze, uturbienie drozsze niz zeswapowanie 1.8T. 10tyś. zl to najmniejsza kwota.nenolog pisze:tzn jakie koszty?Rychu82 pisze:trwałym i efektywnym z tego co wymieniłes będzie turbo ale to te 1,8T swap
[All] Modyfikacja silnika NM 2.0 20v - pytania
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- karolas123
- Forum Audi 80
w sumie to takie rozwiązanie nie do końca ma sens w takim aucie. Auto ma już swoje lata co prawda jest po generalnym remoncie, z zewnątrz jak i w środku jest w stanie idealnym, ale staram się po prostu utrzymać go w jak najlepszym stanie i jak najmniej odbiegającym od orginału, dla tego pytałem się o drobne przeróbki, które dodały by te pare koni Ostatnio ten rozważam założenie orginalnych ssportowych sprężyn od Audi, ale wiele osób odradza mi je ze względu na nasze drogi
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nenolog, to zdecyduj sie czego Ci potrzeba. Dobry wydech przelotowy bez kata na pewno nie dal by nie wiadomo czego ale odczucia były by lepsze, ale to tez koszt. Najlepiej wydaj na coś innego, kup sobie 4 nowe opony dobrej firmy. Albo sprzedaj to auto i kup jakies mocniejsze, bo widze ze sam nie wiesz czego chcesz
nie chodzi o koszta tylko o sens, bo dokładając troche mozna kupic auto z 200km silnikiem mam sentyment do tego wozu, bo ma w sobie to cos. Mysle o przeróbkach, ale też nie chcę popadać ze skrajności w skrajność. Robie rozeznanie pytam się Was czyli ludzi któży mają pojęcie, czytam wyciągam wnioski a na końcu podejmę decyzję:)
widziałem ten temat bez odpowiedzi i myslalem, ze ktos od razu skeruje do szukajki, ale jak nie to kontynuując
ponoć strumienica w katalizator, magnetyzery i i spoilery nie ingerują w silnik i dają pare koni
za 5k systemem gospodarczym uturbi się silnik nieprofesjonalnie majac oczywiście o tym całkowite pojęcie
ponoć strumienica w katalizator, magnetyzery i i spoilery nie ingerują w silnik i dają pare koni
za 5k systemem gospodarczym uturbi się silnik nieprofesjonalnie majac oczywiście o tym całkowite pojęcie
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nenolog, tak można kupic auto z 200konnym silnikiem, ale jadac takim autem, gdybyś trafil na tak stare, wyglądające seryjnie audi 80, czy tam 90, które Cie bezproblemowo objezdza wtedy bys sie bardzo zdziwil, a zarazem szczeka by Ci opadla, o to wlasnie chodzi, mowisz ze masz sentyment, koszta nie wchodza w gre, wiec nic nie stoi na przeszkodzie. Mozna zrobic auto mocne, madrze i z glowa, zeby wcale nie rzucalo sie w oczy. Wtedy jest wieksze zadowolenie niz jazda seryjnym, "nowym" plastikowym trzeba tez dodac autem
Obawiam się ze trzeba miec conajmniej dwa razy tyle kolego, to nie agroturystyka. Mozna zarobic jedynie na wlasnorecznie wlozonej pracy, ale na czesciach nie radzil bym zarabiac- potem dolozysz 2-gie tyle.za 5k systemem gospodarczym uturbi się silnik nieprofesjonalnie majac oczywiście o tym całkowite pojęcie
Zgadzam się z Tobą, satysfakcja warta każdej ceny trudniej będzie znaleść osobe kompetentną, która zrobi to tak jak trzbeba i w 110% dobrzesagem pisze:nenolog, tak można kupic auto z 200konnym silnikiem, ale jadac takim autem, gdybyś trafil na tak stare, wyglądające seryjnie audi 80, czy tam 90, które Cie bezproblemowo objezdza wtedy bys sie bardzo zdziwil, a zarazem szczeka by Ci opadla, o to wlasnie chodzi, mowisz ze masz sentyment, koszta nie wchodza w gre, wiec nic nie stoi na przeszkodzie. Mozna zrobic auto mocne, madrze i z glowa, zeby wcale nie rzucalo sie w oczy. Wtedy jest wieksze zadowolenie niz jazda seryjnym, "nowym" plastikowym trzeba tez dodac autem
Obawiam się ze trzeba miec conajmniej dwa razy tyle kolego, to nie agroturystyka. Mozna zarobic jedynie na wlasnorecznie wlozonej pracy, ale na czesciach nie radzil bym zarabiac- potem dolozysz 2-gie tyle.za 5k systemem gospodarczym uturbi się silnik nieprofesjonalnie majac oczywiście o tym całkowite pojęcie
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nenolog, jeżeli na prawdę interesuje Cie coś z tych spraw, tutaj masz kontakt, myślę że to kompetentne osoby do wykonania Twojego zlecenia. Jest na forum już parę swapów wykonanych przez nich.
http://www.streetlanegarage.pl/
ok. wielkie dzięki za info i adres i pomoc, myślę, że póki co temat jest zamkniętysagem pisze:nenolog, jeżeli na prawdę interesuje Cie coś z tych spraw, tutaj masz kontakt, myślę że to kompetentne osoby do wykonania Twojego zlecenia. Jest na forum już parę swapów wykonanych przez nich.