[1.6/1.9 TD] Modyfikacje - jak podniesc moc - foto
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie, filtr jest na 100% OK, pozatym dodaje do paliwa dodatek przeciwzamarznięciowyLabiel pisze:pawelrybak15, a to czasem nie była wina filtra paliwa :?: Kiedyś miałem takie same objawy - przyczyną był zawalony filtr paliwa.
Udało mi się wyjąć boostpin, teraz wiem już że do LDA na 100% nie przedostaje mi się paliwo, podkładka pod pinem została usunięta (wożę w samochodzie w pudełku z bezpiecznikami - na wszelki wypadek), a pin ustawiony na max agresywnie <zly>
Efekt jest taki, że teraz mam problemy z trakcją na 4 biegu, pewno wiosną na mokrej nawierzchni będzie to samo :mrgreen:
Efektu ubocznego w postaci zwiększonego dymienia nie zauważyłem, czyli jest OK
P.S. 1.1 Bar to bezpieczna wartość dla ori uszczelki ?
- Fighter001
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Złapałem kombinerkami za tą nakrętkę na górze i dość zdecydowanym ruchem pociągnąłem go do góry (nie było to jakieś mocne szarpnięcie) i pin wyszedł Skoro 1,1 bar nie zagraża zdrowiu silnika, to tak zostawiam, na pewno więcej pompować nie będe, bo już teraz jest hardcore <zly>
Co ciekawe ten bolec na dole który powinien być schowany minimalnie wystaje u mnie przez cały czas i to na pewno on uniemożliwił wyjęcie pinu z LDA bez użycia kombinerek, aby włożyć pin również musiałem użyć trochę siły, bo sam nie wszedł. Jeszcze pozostaje mi naprawa tego odśrodkowego regulatora, choć póki co działa normalnie :mrgreen:
Co ciekawe ten bolec na dole który powinien być schowany minimalnie wystaje u mnie przez cały czas i to na pewno on uniemożliwił wyjęcie pinu z LDA bez użycia kombinerek, aby włożyć pin również musiałem użyć trochę siły, bo sam nie wszedł. Jeszcze pozostaje mi naprawa tego odśrodkowego regulatora, choć póki co działa normalnie :mrgreen:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A co ja Ci cały czas mówiłem Ja akurat do takiego poziomu dochodziłem stopniowo i co przestawienie pinu, co podwyższenie ciśnienia i przycięcie podkładki czułem dużą różnicę. Tak więc skok z standardu na takie coś musi być nieźle odczuwalne. Tylko uważaj latem na drugi bieg bo mi potrafiłem ślizgnąć sprzęgłem :lol:Ale efekt jest niesamowity po jej wywaleniu i ustawieniu pina na max agresywną stronę
Naprawde jest hardcore <zly>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja już nic więcej jak o zwiększanie mocy chodzi nie ruszam
Gover moda nie będzie bo to grozi rozsypaniem silnika, jedyne co muszę zrobić to naprawić ten zawieszający się odśrodkowy regulator :roll:
[ Dodano: 2010-12-30, 17:21 ]
Przed chwilą przeglądając forum vwgolf.pl trafiłem na informacje, że mimo wszystko należałoby 1mm podkładkę pod pinem pozostawić, ze względu na to, że bez niej pin wchodzi przy dobrym doładowaniu tak głęboko, że opiera się wycięciem na tym bolcu co wychodzi z boku. Czy faktycznie możliwe jest, że pin pod naciskiem 1,1 bar opierając się na tym bolcu może go zgiąć, lub co gorsza złamać ??
Gover moda nie będzie bo to grozi rozsypaniem silnika, jedyne co muszę zrobić to naprawić ten zawieszający się odśrodkowy regulator :roll:
[ Dodano: 2010-12-30, 17:21 ]
Przed chwilą przeglądając forum vwgolf.pl trafiłem na informacje, że mimo wszystko należałoby 1mm podkładkę pod pinem pozostawić, ze względu na to, że bez niej pin wchodzi przy dobrym doładowaniu tak głęboko, że opiera się wycięciem na tym bolcu co wychodzi z boku. Czy faktycznie możliwe jest, że pin pod naciskiem 1,1 bar opierając się na tym bolcu może go zgiąć, lub co gorsza złamać ??
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: