[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - próba zwiekszenia mocy
Czyli wszystko jasne b4 kombi 1z i później ewentualnie jakieś mody.
Z tego co wcześniej przeczytałem to rozumiem, że wymiana wtrysków i oprogramowania kompa lub całego kompa w zupełności wystarczą do uzyskania ok 110 KM. Jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie ale i tak bardzo dziękuję za poradę. Pozdrawiam.
Z tego co wcześniej przeczytałem to rozumiem, że wymiana wtrysków i oprogramowania kompa lub całego kompa w zupełności wystarczą do uzyskania ok 110 KM. Jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie ale i tak bardzo dziękuję za poradę. Pozdrawiam.
Dokładnie jak kolega levis pisze... mnie po samym sofcie wyszło 109 PS... ale jak jeszcze zmieniłem wtryski to zaczeło to jechac tak jak powinno. Jeden z forumowych kolegow, ktory dokonywał tej operacji po sprawdzeniu dawek i ładowania stwierdził, że program był juz pod wtryski i dopiero teraz poczuje jego zalety... i miał racje
No i trzeba dodac ze w aucie na boschu jest w pompie paliwowej nastawnik potencjometryczny a na pierburgu indukcyjny, indukcyjny w razie potrzeby da sie wyczyscic. Zabrudzony nastawnik objawia sie szarpaniem na 4 - 5 biegu. Takze lepiej wziac na pierburgu, chyba ze bedziesz mial jakiegos zadbanego boscha z stosunkowo realnym malym przebiegiem.