[b4 2.0 ABT] Modyfikacje - projekt hybrydy ABT+ABK
Sorry wypadło mi z głowy że jeździsz jedynie na LPG.
A jak myślisz czy zmiana kompletu kolektor+monowtrysk+sterownik zmieniła by ABT na AAE(interesuje mnie bardziej moment obrotowy) ?
Czy są może jakieś inne różnice w tych silnikach niż układ paliwowy, z tego co wyszukałem po numerach w etce głowica i blok jest taki sam w obu przypadkach.
A jak myślisz czy zmiana kompletu kolektor+monowtrysk+sterownik zmieniła by ABT na AAE(interesuje mnie bardziej moment obrotowy) ?
Czy są może jakieś inne różnice w tych silnikach niż układ paliwowy, z tego co wyszukałem po numerach w etce głowica i blok jest taki sam w obu przypadkach.
nowe tloki 605zl
nowe panewki 150zł
nowe uszczelniacze i uszczelki i.t.p ok 250-300zl
szlif walu 150zl
nowe sprzęglo 330zl
Toczenie kola zamachopwego 30zl
Silnik ABK 300zl
Robocizna 0zl wszystko samemu robione.
Wszystkie czesci zalatwiane z dobrym rabatem 25-40% w odniesieniu do zwyklych sklepowych detalicznych cen.
I mam prawie nowy silnik, glowica zostala zrobiona kilka miesiecy temu, nowe zawory, nowe prowadnice, uszczelniacze, popychacze, splanowana.
Jeszcze chcial bym dolozyc BLOSa w najblizszym czasie.
nowe panewki 150zł
nowe uszczelniacze i uszczelki i.t.p ok 250-300zl
szlif walu 150zl
nowe sprzęglo 330zl
Toczenie kola zamachopwego 30zl
Silnik ABK 300zl
Robocizna 0zl wszystko samemu robione.
Wszystkie czesci zalatwiane z dobrym rabatem 25-40% w odniesieniu do zwyklych sklepowych detalicznych cen.
I mam prawie nowy silnik, glowica zostala zrobiona kilka miesiecy temu, nowe zawory, nowe prowadnice, uszczelniacze, popychacze, splanowana.
Jeszcze chcial bym dolozyc BLOSa w najblizszym czasie.
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: