[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - zwiekszanie mocy
mozliwosci jest duzo, pierscienie, panewki,przelot,pompa 11mm, duzy ic'ek, wszystko zalezy od tego w jaka moc celujeszradi88 pisze:Koledzy, odchodząc nieznacznie od tematu przymierzam się do wymiany komputera na 16bit i wgranie wirusa do swojego auta, i mam pytanie bo, najpierw doprowadzam silnik do stanu idealnego mam wymienione juz popychacze, uszczelniacze zaworow, nowe uszczelki, zrobiona pompe wtryskowa bo ciekła, zalozylem nowe wtryskiwacze od AFN, i tak sie zastanawiam co jeszcze mozna by zmienic przed wgraniem programu ?
hehe poza zdrowy rozsadek to 250koni i ponad 400nM jak kolega aw69 z sasiedniego forum:P Mozesz jeszcze kompreche zmierzyc,z alej motorownie full syntetykiem, jak nie bedzie jadl oleum to motorownia 1 klasa, skontroluj turbinke i do dziela, czyli na wgranie softuradi88 pisze:To o czym piszesz wykracza poza zdrowy rozsądek <ok> mysle o 115-120 Km i jakies 270 NM. Mialem na mysli doprowadzenie silnika do kondycji umozliwiajacej swobodne modyfikacje do zalozonego poziomu bez obawy ze ktorys element nie bedzie domagał. Jak macie jakies propozycje to bardzo prosze.
no problem mysle ze 130KM spokojnie wyciagniesz(solskier na ori 1z'towej sprezarze chyba bodajze cos ponad 150 kuni jak nie wiecej wycisnal:P tyle ze wtryski mial juz konkret). Tylko moment nie za nisko zeby sprzeglo szybko nie rozlecialo sie I pomysl w przyszlosci nad wiekszym IC'kiem, coby autko nie puchlo <ok>radi88 pisze:Dzieki za podpowiedzi, po chipie zamierzałem właśnie zalać motor pełnym syntetykiem. Pomierze ciśnienia i dam znać (zamieszcze wykresy z hamowni) jaki wyszedł rezultat tej kosztownej zabawy.
dzięki mrozoo
do 1Z na boschu 16 bitowy sterownik nie założy się w nim jest 8 bitowy. Może 8 bitowe nie są tak szybkie ale i tak zetorek nawet i na boschu naprawdę nieźle jeździ i z tego co wiem to 150PS i przyspieszenie do 100km/h w granicach 9-9,5sekundy da się ze staruszka wycisnąć na dobrym chipie wtryskach 216 i oryginalnej turbo.