[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - zwiekszanie mocy
tez mam 1z na boschu
jak go kupiłem to auto miało 59KM
PO WIELU "MECHANIKACH" trafiłem do kolegi rogala załozył mi nowe wtryski 300barowe
i auto zaczeło jezdzic co do cipa to wybieram sie juz do niego od 3lat i jakoś dojechac niemoge
skolei teraz pochłoniety jestem drugim moim autem do którego zakładam 2,2 10v turbo z wtryskiem motronic
wiec 1z pewnie taki zostanie
załozyłem mu ostatnio cos takiego
http://www.allegro.pl/item644253308_man ... uning.html
i widze lekka poprawe w dynamice tzn od niższych obrotów jest wieksze doładowanie na zegaze
jak go kupiłem to auto miało 59KM
PO WIELU "MECHANIKACH" trafiłem do kolegi rogala załozył mi nowe wtryski 300barowe
i auto zaczeło jezdzic co do cipa to wybieram sie juz do niego od 3lat i jakoś dojechac niemoge
skolei teraz pochłoniety jestem drugim moim autem do którego zakładam 2,2 10v turbo z wtryskiem motronic
wiec 1z pewnie taki zostanie
załozyłem mu ostatnio cos takiego
http://www.allegro.pl/item644253308_man ... uning.html
i widze lekka poprawe w dynamice tzn od niższych obrotów jest wieksze doładowanie na zegaze
Witam tak jak mówiłem jestem już po operacji ECU :mrgreen: efekt jaki został osiągnięty bardzo mnie satysfakcjonuje i tak: w seri na zaślepionym EGR i wywalonym katalizatorze, hamownia pokazała 102,5 KM i 210NM po zmianie wtrysków na AFN wyszło 108,5 i 223NM dalej po zmianie programu wyszło 119,1 KM i 269NM :mrgreen: dodam, że auto jest na BOSCHU stare ECU i 321tyś km na blacie co ciekawe byly juz fabrycznie wlutowane podstawki pod epromy, skany z krzywymi momentu i mocy dołącze w najbliższym czasie. Modyfikacje zostały przeprowadzone w firmie Vtech Pomorze. Polecam taką modyfikację auto dostaje niesamowitego kopa
gratki kolego kolejny zmodzony 1z :lol:radi88 pisze:Witam tak jak mówiłem jestem już po operacji ECU :mrgreen: efekt jaki został osiągnięty bardzo mnie satysfakcjonuje i tak: w seri na zaślepionym EGR i wywalonym katalizatorze, hamownia pokazała 102,5 KM i 210NM po zmianie wtrysków na AFN wyszło 108,5 i 223NM dalej po zmianie programu wyszło 119,1 KM i 269NM :mrgreen: dodam, że auto jest na BOSCHU stare ECU i 321tyś km na blacie co ciekawe byly juz fabrycznie wlutowane podstawki pod epromy, skany z krzywymi momentu i mocy dołącze w najbliższym czasie. Modyfikacje zostały przeprowadzone w firmie Vtech Pomorze. Polecam taką modyfikację auto dostaje niesamowitego kopa
Radi88 a ile dokładnie kosztowało Cie to całkowite podnoszenie mocy?? kto zakładał te wtryski?? I nie chcesz chyba powiedziec (napisac*) ze kazdy moze sam je sobie z łatwoscia załozyc??
"w seri na zaślepionym EGR i wywalonym katalizatorze, hamownia pokazała 102,5 KM i 210NM"<-- :shock: chyba nie chcesz powiedziec za kat i egr dały 12 koni?? :shock:
"w seri na zaślepionym EGR i wywalonym katalizatorze, hamownia pokazała 102,5 KM i 210NM"<-- :shock: chyba nie chcesz powiedziec za kat i egr dały 12 koni?? :shock: