[b4] Swap - ABT na ABK - koszt i sens ?
[b4] Swap - ABT na ABK - koszt i sens ?
Jak w temacie czy moze mi ktoś podać orientacyjne koszty takiej przekładki,chodzi mi o minimum silnik ABT na ABK.Chodzi mi o koszty zakupu silnika i innych potrzebnych rzeczy,koszty przeróbki skali trudności no i co można wykorzystać ze starego silnika chodzi mi tu o osprzęt.No i jeszcze jedno nie wie ktoś jak by śie miała instalacja gazowa z ABT do ABK.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 22:22 przez mobi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
To mówicie że nie powinno być problemów na ABK i mówicie ze się opłaca.Bo wiecie troche się przywiązałem do mojego autka choć jest troche zaniedbane i musze je doprowadzić do lepszego stanu(tapicerka,wymiana podsófitki,maglownica itp)ale to nie temat o tym.Prosze o ten kosztorys na pw.A jeszcze jedno ile taki swap zajmuje czasowo.Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś propozycje.
pw.Jak ktoś zna namiary na kogoś kto ma częsci lub może załatwić do Avanta z Wrocławia i okolic to prosze niech da znać na pw.No i jeszcz z jakimi kosztami musze się liczyć za całosc.
pw.Jak ktoś zna namiary na kogoś kto ma częsci lub może załatwić do Avanta z Wrocławia i okolic to prosze niech da znać na pw.No i jeszcz z jakimi kosztami musze się liczyć za całosc.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
- Kontakt:
ZMIEN RACZEJ bryczusie!!!! człowiek to taka istota ze do wszystkiego sie przyzwyczai!!!! z finansowego punktu widzenia oplaca sie zminiec auto. jak poszukasz napewno trafil byc cos fajnego i zadbanego!!!!!
z drugiej strony Cie rozumiem. kazdy z nas jest przywiazany do swoich "niuniek" ale
wybor nalezy do Ciebie
z drugiej strony Cie rozumiem. kazdy z nas jest przywiazany do swoich "niuniek" ale
wybor nalezy do Ciebie
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Nie no pewnie i pełna racja dla ciebie Frano Raczej będzie żałował że jak juz sie na takie cuś porwał to nic wiekszego nie wstawia, ale to juz kolegi wstawiającego dramaa Chociaż z drugiej strony ja tez planuję przekładkę z ABC na AAH (tylko :-| ) ale na więcej mnie nie stać i poniekąd jestem zmuszony do tego, a i koszty poza silnikiem nie wielkie Ale przekładka z ABT na ABK nie powinna byc aż tak kosztowna prawda
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Miedzy ABT a ABK jest oczywiście odczuwalna róznica. Kultura pracy na wielopunktowym elektroniczny wtrysku również. Moim zdaniem jeśli jesteś dłubek, zrobisz to sam i masz mozliwośc tanio kupić wtrysk i instalacje to warto, ale jeśli wszystko musisz kupować i płacić za robotę to odpuść sobie.FranoF1 pisze:tylko pytanie czy warto robić swapa na ABK :roll: nie lepiej od razu wsadzić V6 2,6 lub 2,8 :roll: tak czy siak, później będzie żałować
Lepiej dopieść swoje ABT, zrób głowicę porządnie i śmigaj.
Z całym motorem ? Kupujesz ABK i robisz remont póki masz na wierzchu bo przeciez nie ma sensu wkladać strychniny jakiejś nieznanej.hołard pisze:Ale przekładka z ABT na ABK nie powinna byc aż tak kosztowna prawda
Zmieniasz całą instalację do wtrysku, komputer itd.
Nawet zmiana wtrysku samego IMO warta zachodu w przypadku płacenia za wszystko. Wolałbym sprzedać i kupić inną b4.
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Dzięki chłopaki za tak wielki odzew.A tak poważnie narazie chce wymienić silnik na ABK bo na inny mnie w obecnej chwili nie stac a poza tym musze moją niunie doprowadzić do takiego stanu jak bym sobie życzył.Póżniej to już sobie raczej sprzedam autko(ale to jeszcze długo) i kupie już z większym silniczkiem.A teraz tak do tematu,czy mógłby mi ktoś czarno na białym wypisać co konkretnie musze kupić aby zrobić ową wymiane,chodzi mi o wszystkie rzeczy które będą potrzebne.A a jakis osprzęt z mojego silnika zostanie czy nie z góry dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam.