[B3 PM] Swap na 1.8 T AEB
[B3 1.8 PM] Swap PM na 1.8 T
Witam otóż chciał bym sie spytać czy ktoś zrobi przekładkę silnika w mojej audi 80 b3 z PM na 1.8 T AEB i jaka cena takiego zabiegu by była??
Ostatnio zmieniony 07 lut 2014, 18:01 przez Sebandi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tylko TFSI. Jak masz dużo dolarów to możesz sobie bez większych kłopotów zrobić stroker w 1.8T i mieć 2.0T.ziemor pisze:zapytam może trochę bez sensu - czy były podobne motory ale 2.0 T ??? może w Passatach ???Sebandi pisze:1.8 T AEB
Oczywiście mówię tu o takich motorach które nadają się na swap bez mega przeróbek do B4
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Chyba w stanach jest masa różnych strokerów bo tam jakieś spore restrykcje dotyczące swapów na większe silniki (czy silniki z większych aut).ziemor pisze:A właśnie ale jak to wygląda w praniu ??? rozwiercamy czy większe wykorbienie na wale ???Mabrothrax pisze:zrobić stroker w 1.8T i mieć 2.0T.
Były też silniki w 2.0 20V (ALT 131KM) w podobnym okresie jak 1.8T, ale pewnie ma większe tłoki więc przełożenie wału, tłoków i korbowodów nie zwiększy pojemności. Jedynie rozwiercanie albo wsadzenie bloku. Później poszukam jakie miały te silniki skok i średnicę tłoka.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wał od tfsi + korby o większym wykorbieniu z pasującymi tłokami i 'voila. Tak jak pisał Aldi, są gotowe zestawy, ale standardowy w takim Bar-Tek'u kosztuje na naszą walutę jakieś 9 tys - z tym, że tam kucizna od razu ze świeżym wałem.ziemor pisze:A właśnie ale jak to wygląda w praniu ??? rozwiercamy czy większe wykorbienie na wale ???Mabrothrax pisze:zrobić stroker w 1.8T i mieć 2.0T.
Jak się komuś chce poczytać to zapraszam do lektury - http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... crankshaft
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Moim zdaniem z B3 nie warto robic wyscigowki. To jest klasyk Deutschen-fura co ori fele powoli i z dumom turla <ok> . PM to fajny silnik, tylko zrob mu za 1/10 gelta co wpakujesz w swapa ... remont silnika, wywala katalizator i bedziesz u s a t y s f a k c j o n o w a n y <ok> . Trust me my friend. A "Angoline" rozbierz na czesci i wystaw na aukcjach to moze jeszcze na tym zarobisz .
[B3 PM] Swap na 1.8 T AEB
Witam otoż przymierzam się do wymiany silnika na mocniejszy czyli 1.8 T AEB i mam pre pytań z tym związanych:
1. Czy wyrobie sie w 6000 tys ??
2.Czy ktoś miał by takowe pojecie żeby mi to przełożyc , oczywiscie z moja pomocoą ??
3.Lepiej kupic anglika czy poszczególne cześci ???
1. Czy wyrobie sie w 6000 tys ??
2.Czy ktoś miał by takowe pojecie żeby mi to przełożyc , oczywiscie z moja pomocoą ??
3.Lepiej kupic anglika czy poszczególne cześci ???