[B4 1993 90ps] Wymiana silnika
- kochan1984
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B4 1993 90ps] Wymiana silnika
Witam
zastanawiam się nad wymianą silnika na taki: http://moto.allegro.pl/item818767868_si ... e_doh.html
Czy wystarczy kupić sam silnik i mogę wykorzystać części z mojego czy trzeba kupić z całym osprzętem. Jeżeli chodzi o robociznę ile takie przełożenie może kosztować.
Jeżeli był już temat z przełożeniem dokładnie tych silników to proszę o linka, ponieważ nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
zastanawiam się nad wymianą silnika na taki: http://moto.allegro.pl/item818767868_si ... e_doh.html
Czy wystarczy kupić sam silnik i mogę wykorzystać części z mojego czy trzeba kupić z całym osprzętem. Jeżeli chodzi o robociznę ile takie przełożenie może kosztować.
Jeżeli był już temat z przełożeniem dokładnie tych silników to proszę o linka, ponieważ nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
- kochan1984
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Powiem tak: mój koleżka, który siedzi tylko w samochodach grupy VAG za samą przekładkę silnika (wyjęcie staregi i włożenie drugiego, takiego samego) chce 800 zł. U Ciebie wiąże się to z wymianą wiązki elektrycznej, komputera i zestrojeniem podespołów, czyli będzie to jakieś 1500 zł no i silnik musisz z osprzętem kupić niestety.
- kochan1984
- Forum Audi 80
- Kontakt:
... Masakra zamiana ABT na ACE porażka totalna :!:
Jeżeli chodzi o oszczędność to radzę zrobić tak:
Zrobić na cacy silnik ABT zalożyć dobry gaz i będzie najoszczędniej, taniej niż z Dieslem :!:
... Jeżeli chodzi o montaż ACE hmm na pewno nie będzie on już pierwszej młodości więc zaraz coś się rozdupczy :!:
... Ludzi macie ośki to wrzucajcie jakieś porządne silniki i szperę do tego i będziecie zadowoleni :!:
Za dużo tych głupich pomysłu się tutaj rodzi :roll:
... Ja preferuje TDI ale mocna ośka z Turbodoładowanym silnikiem benzynowym też nieźle zamiata :!:
... Ja tam tak przynajmniej zrobię mocny diesel szpera
Nara Fujara Głąby <lol>
PS: A ci co pokazują w avatorku FMIC niech pokażą całość a nie smaku robią
Jeżeli chodzi o oszczędność to radzę zrobić tak:
Zrobić na cacy silnik ABT zalożyć dobry gaz i będzie najoszczędniej, taniej niż z Dieslem :!:
... Jeżeli chodzi o montaż ACE hmm na pewno nie będzie on już pierwszej młodości więc zaraz coś się rozdupczy :!:
... Ludzi macie ośki to wrzucajcie jakieś porządne silniki i szperę do tego i będziecie zadowoleni :!:
Za dużo tych głupich pomysłu się tutaj rodzi :roll:
... Ja preferuje TDI ale mocna ośka z Turbodoładowanym silnikiem benzynowym też nieźle zamiata :!:
... Ja tam tak przynajmniej zrobię mocny diesel szpera
Nara Fujara Głąby <lol>
PS: A ci co pokazują w avatorku FMIC niech pokażą całość a nie smaku robią
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
kochan1984, Silnik z aukcji jest goły cholera wie w jakim stanie(w jakim rowie z wodą leżał i jak długo )Podstawowa sprawa:Albo silnik z auta którym się przejedziesz zobaczysz czy cieknie,jakie ma sprężanie i jak chodzi...albo nastawiaj się na odbudowę świeżo zakupionego motorka.
Pewnie że wszystko się da ale...to co ci koledzy napisali apropo osprzętu,wiązki,wydechu,sprzęgła...to nie jest łatwa robota a zrobiona niesolidnie mści się wiecznymi awariami.
kochan1984, to jest fajny plan gdy bawisz się w to sam,takie chobby przyjemne z pożytecznym bo lubisz grzebać w autach i znasz się na tym.W innym wypadku konfiguracja której oczekujesz bedzie kosztowała więcej kasy i nerwów niż mocniejsze auto z quattro.Jak to zwykle bywa.
grinch, Ciekaw jestem o jakiej szperze mówisz,konkretnie.Czy to tylko takie marzenia.Naprawdę lepiej gdybyś przeznaczył energie na pogłębianie wiedzy mechanicznej i może troszkę praktyki zamiast podnosić komuś ciśnienie wypowiedziami w stylu
Pewnie że wszystko się da ale...to co ci koledzy napisali apropo osprzętu,wiązki,wydechu,sprzęgła...to nie jest łatwa robota a zrobiona niesolidnie mści się wiecznymi awariami.
i daje na to gwarancje?Pewnie nie.W takich kwotach nikt poważny tego porządnie nie robi.Marcin_lbn pisze:Powiem tak: mój koleżka, który siedzi tylko w samochodach grupy VAG za samą przekładkę silnika (wyjęcie staregi i włożenie drugiego, takiego samego) chce 800 zł. U Ciebie wiąże się to z wymianą wiązki elektrycznej, komputera i zestrojeniem podespołów, czyli będzie to jakieś 1500 zł no i silnik musisz z osprzętem kupić niestety
kochan1984, to jest fajny plan gdy bawisz się w to sam,takie chobby przyjemne z pożytecznym bo lubisz grzebać w autach i znasz się na tym.W innym wypadku konfiguracja której oczekujesz bedzie kosztowała więcej kasy i nerwów niż mocniejsze auto z quattro.Jak to zwykle bywa.
grinch, Ciekaw jestem o jakiej szperze mówisz,konkretnie.Czy to tylko takie marzenia.Naprawdę lepiej gdybyś przeznaczył energie na pogłębianie wiedzy mechanicznej i może troszkę praktyki zamiast podnosić komuś ciśnienie wypowiedziami w stylu
.grinch pisze:Za dużo tych głupich pomysłu się tutaj rodzi
grinch pisze:Ja tam tak przynajmniej zrobię mocny diesel szpera
Nara Fujara Głąby
... Nie będę się produkował bo tu tylko FranoF1 coś tworzy reszta tylko głupie pytania zadaje :!:luk_OP_Q89 pisze: grinch, Ciekaw jestem o jakiej szperze mówisz,konkretnie.Czy to tylko takie marzenia.Naprawdę lepiej gdybyś przeznaczył energie na pogłębianie wiedzy mechanicznej i może troszkę praktyki zamiast podnosić komuś ciśnienie wypowiedziami w stylu.grinch pisze:Za dużo tych głupich pomysłu się tutaj rodzigrinch pisze:Ja tam tak przynajmniej zrobię mocny diesel szpera
Nara Fujara Głąby
Swoją wiedzę pogłębiam cały czas :mrgreen:
luk_OP_Q89, 800zł za przekładkę, P&P no nie wiem Ojcu w Warsztacie Forda powiedzieli 600zł za samo przełożenie czyli stary wywalają nowy wsadzają, do tego dodatkowe koszta rozrząd itd. cena silnika 1000zł a w sumie wszystko wyszło by powyżej 2000zł.
grinch, Ci niektórzy to wolą tylko smaka narobić a się nie pochwalą
grinch, Ci niektórzy to wolą tylko smaka narobić a się nie pochwalą