[b2 typ 81] Zapytanie - swap 1.9 TDI lub 1.8T - sens ?
[b2 typ 81] Zapytanie - swap 1.9 TDI lub 1.8T - sens ?
Witam mam pytanko czy ktoś wie coś na temat swapa przy 90 B2 na 1.9 TDI lub 1.8T i co lepiej wsadzić do tej budy ? Interesuje mnie ta 90 :
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lpvc3veyscqv
Z góry dziekuje za odpowiedzi i komentarze pozdrawiam
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lpvc3veyscqv
Z góry dziekuje za odpowiedzi i komentarze pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, 15:44 przez MaciekVAG, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli dobrze patrze, to ośka. Nie widzę sensu takiego zabiegu. tylko do quattro.
1.9 tdi to obszerne pojęcie, ale mam nadzieję że myślisz przynajmniej o awx'ie.
Kolega Asior dłubie Audi 4000, czyli amerykański odpowiednik. tyle że on wkłada chyba 2.2t i gdybym miał przeznaczyć 15-20tys na swapa to tylko ten motor bym wybrał.
1.9 tdi to obszerne pojęcie, ale mam nadzieję że myślisz przynajmniej o awx'ie.
Kolega Asior dłubie Audi 4000, czyli amerykański odpowiednik. tyle że on wkłada chyba 2.2t i gdybym miał przeznaczyć 15-20tys na swapa to tylko ten motor bym wybrał.
dokładnie o to mi chodzi na początek 130ps wystarczy najważniejsze żeby znaleźć ładną 90 żeby dało się z niej coś dobrego zrobić. Wiadomo że najlepszą 90 by była wersja US(4000) bo miala najlepsze wyposażenie, ale ciężko jest bo szukam już jakiś czas. Także pewnie wybiore się na DE żeby coś odszukać. Chciałbym Q ale jest więcej modzenia i jeszcze trudniej znaleźć ladne Q. Jesli się mylę proszę o wybaczeniegrinch pisze:... AWX do normalnej jazdy podciągnięty lajtowo do 150 bez żadnych ekstremalnych wyczynów ma sens, bo jazda jest o wiele lepsza od zwykłego 90 konnego :mrgreen:labek pisze:Bez q nie ma sensu.
... Nie wszyscy zaraz po swapie chcą mieć 200 PS
K2, po taką cholere, że z AWX bezproblemowo na dzień dobry robisz ok. 200ps a z KV? Tylko że takie zabawki to tylko w quattro, tymbardziej z momentem diesla.
MaciekVAG, trochę wątpie, żeby cokolwiek poza dyskusją z tego wyszło, ale pogratuluję, jeśli coś zdziałasz.
Powiem Ci że jeśli seswapujesz do ośki to góra po miesiącu będziesz walił głową o ścianę.
MaciekVAG, trochę wątpie, żeby cokolwiek poza dyskusją z tego wyszło, ale pogratuluję, jeśli coś zdziałasz.
Powiem Ci że jeśli seswapujesz do ośki to góra po miesiącu będziesz walił głową o ścianę.
... Jeżeli wstawi AWX w serii to będzie dobrze :mrgreen:PawelG pisze:K2, po taką cholere, że z AWX bezproblemowo na dzień dobry robisz ok. 200ps a z KV? Tylko że takie zabawki to tylko w quattro, tymbardziej z momentem diesla.
Solskier ma 167 PS już i jakoś nie narzeka