[ACE] zmiana na digifanta
witam panowie mam ACE z małym przebiegiem 157 tys czytam ten temat i dalej nie wiem z czego listwę wtryskową i wtryski dobrać bez spawania i czy kolektor ssący zostaje ten sam? chce przerobić na DIGI 1.17 z ABK mam wszystko kompa wiązkę czujniki przepływkę filtr nawet myślałem żeby głowicę na ABK z osprzętem przełożyć bez ruszania tłoków zaznaczam że nie zależy mi na kolosalnej mocy silnika tylko żeby szło normalnie gaz założyć a wtrysk mechaniczny który nie widział gazu i jest w stanie idealnym sprzedać bardzo proszę o link jaką listwę kupić do przeróbki
Ostatnio zmieniony 01 lut 2013, 22:51 przez jugo007, łącznie zmieniany 1 raz.
jugo007...leniuszku...
Kolektor zostaje, gniazda wtrysków z silnika PG (g60), listwa wtryskowa z AEB - nie da się bez spawania...bez przesady, cztery smarki. A jak się boisz spawania, to przywiążesz listwę drutem do kolektora. Przedłużki do wtrysków u tokarza. Jeszcze zarobić dwa przewody paliwowe i tyle...
Czapka z 8V na tłoki z 16tki, to będzie spore doprężenie. Dół nie jest taki sam.
Kolektor zostaje, gniazda wtrysków z silnika PG (g60), listwa wtryskowa z AEB - nie da się bez spawania...bez przesady, cztery smarki. A jak się boisz spawania, to przywiążesz listwę drutem do kolektora. Przedłużki do wtrysków u tokarza. Jeszcze zarobić dwa przewody paliwowe i tyle...
Czapka z 8V na tłoki z 16tki, to będzie spore doprężenie. Dół nie jest taki sam.
dzięki panowie znalazłem listwę z wtryskami proszę zerknąć czy to jest to co potrzebuje http://moto.allegro.pl/listwa-wtryskowa ... 07687.html szukam jeszcze gniazd ale nie mogę znaleźć
wszystko było już w wątku napisane, na 5 stornie bodajże, nr gniazd też, koszt ok 18zł, http://www.getem.pl/sklep/towar.1650.gn ... 3555a.html
sprawa wygląda tak, że sprzedajacy wprowadził w błąd w aukcji bo w opisie jest, że są do 1.8T AEB, fotka do góry jest dobrych wtrysków z 1.8T a ta druga na dole jest od zwykłego 1.8 20V albo 2.0 20V, też mam taką listwę z tymi niebieskimi, kupiłem bo była tania, za 20zł ale wtryski oprócz tego, że mają za małą wydajnośc to jakoś gorzej pasują w te gniazda plastikowe