[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
kolczat, no to takie same jak moje i wg mnie przy profilu 50 i glebie 60/40 może trzeć... Jeszcze tego nie sprawdziłem bo koło nie założone ale tak mi się raczej wydaje bo opona się nie schowa w nadkolu za skarby świata.
dydo85 bierz Brocki od Słonika. :mrgreen: Nie no jak się takie koło trafia to trzeba brać.
dydo85 bierz Brocki od Słonika. :mrgreen: Nie no jak się takie koło trafia to trzeba brać.
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Kontakt:
Tak... koszt 40-50pln na allegro, kup plastiki a nie zadne aluminiowe, jakbys chcial dystanse to tylko na zamowienie i niech dotocza odrazu wlasnie z pierscieniem centrujacym, zmierz otwor w feldze, a audikowski to 57.1 (forda to z tego co pamietam chyba 63 ale dokladnie musisz zmierzyc)dydo85 pisze:a zapomnaiełm dodac ze te felgi jezdziłe na fordzie, czylie bede musiał dokupić pierscienie :?:
Źle. Felga 8 calowa z ET35 będzie aż o 10mm głębiej w nadkolu od 7 calowej z ET12 i o 36mm bliżej amortyzatora+sprężyny. Wystarczy policzyć. Dla tych, którzy mają problemy polecam kalkulator offsetu:UFOtm pisze:roznica jedynie wizualna jak bedzie opona lezala wiec podaj jakie chcesz naciagnac laczki to powiemy, ktore sa lepsze. Jezeli chodzi o czyste gole wymiary w tym co podales to 8 cali szeroka bedzie bardziej schowana ale szersza a 7 cali bedzie wezsza i bardziej wystajaca - defacto jezeli chodzi o to jak bedzie wygladala pod nadkolem to nie ma znaczacej roznicy bo to tylko 2mm, wiec niezauwazalnie jednak 7 cali bedzie dalej mialo wzor od tarczy hamulcowej...
Wheel Offset Calculator.
[ Dodano: 2010-03-26, 17:04 ]
Na tyle w B4 kołnierz robi się tylko przy dystansie większym od 30mm. W przeciwny wypadku nie da się nawet założyć takiego dystansu, bo tylna piasta ma bardzo długi bolec centrujący, właśnie 3cm (przynajmniej w moim cabrio, bo w B4 sedan na pewno 20mm dystans na tył też musi być bez kołnierza).UFOtm pisze:jakbys chcial dystanse to tylko na zamowienie i niech dotocza odrazu wlasnie z pierscieniem centrujacym
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Kontakt:
fajny ten kalkulator offsetu, ja to liczylem na samych liczbach w przeliczeniu cali i wielkosci offsetu a zapomnialem o srodku felgi stad ten blad 8mm...ATLAS pisze:Źle. Felga 8 calowa z ET35 będzie aż o 10mm głębiej w nadkolu od 7 calowej z ET12 i o 36mm bliżej amortyzatora+sprężyny. Wystarczy policzyć. Dla tych, którzy mają problemy polecam kalkulator offsetu:UFOtm pisze:roznica jedynie wizualna jak bedzie opona lezala wiec podaj jakie chcesz naciagnac laczki to powiemy, ktore sa lepsze. Jezeli chodzi o czyste gole wymiary w tym co podales to 8 cali szeroka bedzie bardziej schowana ale szersza a 7 cali bedzie wezsza i bardziej wystajaca - defacto jezeli chodzi o to jak bedzie wygladala pod nadkolem to nie ma znaczacej roznicy bo to tylko 2mm, wiec niezauwazalnie jednak 7 cali bedzie dalej mialo wzor od tarczy hamulcowej...
Wheel Offset Calculator.
[ Dodano: 2010-03-26, 17:04 ]Na tyle w B4 kołnierz robi się tylko przy dystansie większym od 30mm. W przeciwny wypadku nie da się nawet założyć takiego dystansu, bo tylna piasta ma bardzo długi bolec centrujący, właśnie 3cm (przynajmniej w moim cabrio, bo w B4 sedan na pewno 20mm dystans na tył też musi być bez kołnierza).UFOtm pisze:jakbys chcial dystanse to tylko na zamowienie i niech dotocza odrazu wlasnie z pierscieniem centrujacym
co do pierscieni to ja zamawialem wlasnie takie dotaczane do konkretnych felg. Nie bylo problemu z zalozeniem ich ani do sedana z bebnami z tylu, z tarczami z tylu ani do coupe z tarczami z tylu bo otwor centralny byl 57.1 a wytoczony w nich piierscien mial 63mm. Poza tym jaki dlugi trzpien/bolec piasty by nie byl i tak wejdzie o w felge i jej wiekszy otwor w stosunku do porzadanego. Moje dystanse mialy jedynie 10mm na strone. Felga miala et45 dlatego byly niezbedne zeby je wpasowac do b4 <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
Panowie a sprobujcie spytac google co ma do powiedzenia na temat kodu KBA 44456 wytloczonego na kazdej feldze...
ET35, czyli beda wystawac na zewnatrz o 2mm bardziej niz seryjne stalaki.
ET35, czyli beda wystawac na zewnatrz o 2mm bardziej niz seryjne stalaki.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 14:42 przez deejay.ftb, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam 15nastki 205/50 z przodu i 205/55 z tyłu na obniżonej zawieszce 16nastki by mi weszły a teraz żałuje że jak kupowałem opony to nie kupiłem 45 albo na równo wszędzie xD bo po dziurach i tak wolno śmigam bo sie nie da na tym zawieszeniu normalnie jechać xD a co do google to szukałem tylko że nie nie nie znałem numeru ;p xD