[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
Kolczat, generalnie o ile chcesz o tyle Ci powiększą felge. Poszerzenie do 8 cali to raczej absolutne minimum.
Aby dobrze na Audiczce wyglądało musi być tak, moim zdaniem
Marnowanie takiej felgi na zimę to nieporozumienie moim zdaniem. To kwestia gustu, ale mając do wyboru brocki i szeroką stal to na zimę bym ubierał brocki. Stalaki są bardziej masywne, praktycznie niespotykane i świetnie pasują do 20 letniego Coupe... oczywiście pomalowane w mat
Aby dobrze na Audiczce wyglądało musi być tak, moim zdaniem
Marnowanie takiej felgi na zimę to nieporozumienie moim zdaniem. To kwestia gustu, ale mając do wyboru brocki i szeroką stal to na zimę bym ubierał brocki. Stalaki są bardziej masywne, praktycznie niespotykane i świetnie pasują do 20 letniego Coupe... oczywiście pomalowane w mat
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
było przecież już jedno coupe b4 na szerokiej stali na forum.
powiem tak, na stali przejeździłem pół roku i serdecznie mam dosyć <ok>
po długiej walce z wypełnianiem niedociągnięć spawacza (specjalną masą) okazało się, że felgi różnią się rozmiarami bo nie każdy spaw był jednakowy...
także pomyślcie czy nie lepiej dołożyć te 600pln do lepszych alu, niż za podwójną robote
pozdro.
powiem tak, na stali przejeździłem pół roku i serdecznie mam dosyć <ok>
po długiej walce z wypełnianiem niedociągnięć spawacza (specjalną masą) okazało się, że felgi różnią się rozmiarami bo nie każdy spaw był jednakowy...
także pomyślcie czy nie lepiej dołożyć te 600pln do lepszych alu, niż za podwójną robote
pozdro.
Widział ktoś gdzieś takie alusy na sprzedanie?
http://www.spojler.com.pl/zdjecie,4,af7 ... 00a2694862
http://www.spojler.com.pl/zdjecie,4,af7 ... 00a2694862
Ile maksymalnie moge poszerzyc stalowki rozmiar 15 ori audi zeby mi przod nie ocieral jak bede skrecal kolami ???
i drugie pytanie czy jak np z przodu bedzie 9 cali a z tylu 10 to w napedzie quattro cos sie stanie bo czytalem rozne opinie na forum, dodam ze bedzie gleba -40mm.
Z gory dziekuje za pomoc <ok>
i drugie pytanie czy jak np z przodu bedzie 9 cali a z tylu 10 to w napedzie quattro cos sie stanie bo czytalem rozne opinie na forum, dodam ze bedzie gleba -40mm.
Z gory dziekuje za pomoc <ok>
Powiem tak: Twój Torsen zadowolony nie będzie i z pewnością przyspieszy to zepsucie się napędu. Ortodoksi mówią nawet o jednakowych oponach na każdym kole i jednakowym ich zużyciu dla identycznych oporów toczenia.SIDNEY85 pisze:drugie pytanie czy jak np z przodu bedzie 9 cali a z tylu 10 to w napedzie quattro cos sie stanie bo czytalem rozne opinie na forum
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 15:01 przez kacper85, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam ladne Borbetki 17, myslalem o nowych alu z fajnym rantem ale pozniej stwierdzilem ze chce miec cos innego bo nie sztuka jest kupic alufelgi, bardzo malo jest aut na pieknych serokich stalowkach a szczegolnie tu w IRL gdzie mieszkam.
Bedac na ostatnim zlocie VAG nie spotkalem ani jednego auta na szerokiej stali.
Bedac na ostatnim zlocie VAG nie spotkalem ani jednego auta na szerokiej stali.
- grzesnobis
- Forum Audi 80
Czy felgi 18" 7,5J nie będzie obcierać przy ET42 ?
Wystawać na pewno nie będą, tylko czy o sprężyny nie będą tarły?
Z tego co widziałem na forum to Kolczat jeżdzi na: Brock B1 17x10" ET20 215/40, 17x8,5" ET13 205/45
Policzyłem sobie kalkulatorem: Kalkulator ET
to wychodzi że z przodu będą o 16,3mm bliżej sprężyn.
Wystawać na pewno nie będą, tylko czy o sprężyny nie będą tarły?
Z tego co widziałem na forum to Kolczat jeżdzi na: Brock B1 17x10" ET20 215/40, 17x8,5" ET13 205/45
Policzyłem sobie kalkulatorem: Kalkulator ET
to wychodzi że z przodu będą o 16,3mm bliżej sprężyn.