tak beda malutkie, jezeli nie obnizysz, jezeli nie chcesz obnizac to zastosuj ori rozmiar po 16" czyli tak jak pisaleskrisss pisze:Boje sie ze jak wezme nizszy profil opony to te kolka beda....malutkie
krisss pisze:95/60 albo 205/55
tak beda malutkie, jezeli nie obnizysz, jezeli nie chcesz obnizac to zastosuj ori rozmiar po 16" czyli tak jak pisaleskrisss pisze:Boje sie ze jak wezme nizszy profil opony to te kolka beda....malutkie
krisss pisze:95/60 albo 205/55
Kolczat pisze:tak beda malutkie, jezeli nie obnizysz
na letnich chcesz szalec?? zimowki mozesz zakładac, ale szkoda alufelg, sol, chlor z dróg moze felgom zaszkodzicPio80tr pisze:Jestem tak podjarany, że nie chce mi sie czekać do kolejnej wiosny/lata aby to zamontować w autku. Tak więc pytanko...czy ktoś z Was ma doświadzenia z jazdy na 17" zimą?? Dodam, że zawias mam oryginał. Trasy jakie będę pokonywał to 100% asfal bez kolein.
205/45/17Pio80tr pisze:Idealnym zamiennikiem standardowej opony 195/65 R15 jest 225/45/17 ale moim zdaniem na zminę taki zamiennik odpada ze względu na za dużą szerokość laczka. Hmm tak więc co:
205/50/R17 ??
Lucazzz pisze:na letnich chcesz szalec?? zimowki mozesz zakładac, ale szkoda alufelg, sol, chlor z dróg moze felgom zaszkodzicPio80tr pisze:Jestem tak podjarany, że nie chce mi sie czekać do kolejnej wiosny/lata aby to zamontować w autku. Tak więc pytanko...czy ktoś z Was ma doświadzenia z jazdy na 17" zimą?? Dodam, że zawias mam oryginał. Trasy jakie będę pokonywał to 100% asfal bez kolein.
205/45/17Pio80tr pisze:Idealnym zamiennikiem standardowej opony 195/65 R15 jest 225/45/17 ale moim zdaniem na zminę taki zamiennik odpada ze względu na za dużą szerokość laczka. Hmm tak więc co:
205/50/R17 ??
215/45/17
lub to samo ale na profilu 40
OK, czyli dobrze obstawiałem..UFOtm pisze:
same bzdury - felgi trzeba myc i tyle - nic im sie nie stanie jak je oplukasz po solance z drogi
rozmiar zamienny dla b4 to wlasnie 205/50/17 - takie tez bede mial na zime