[All] Gadzet - folia na szyby
Dokladnie tak jak napisal przedmowca tyl moze byc czarny ale nie szalej zabardzo z przodem bo ja mam w A6 przyciemnione wszytkie oprocz przedniej w skali 1 do 5 mam 4 i czasami w nocy musze otwierac okno jak parkujew bo nie widze kraweznika,albo jak gdzies wyjezdzam ale to rzadko, ale efekt miodzio.
http://moto.allegro.pl/50738_folie_przy ... m[342]=all
On ma dobre folie już 2 kolegów zrobiło se 5 szybek i ładnie to wygląda. Im na dworze ciemniej tym szyby stają się jasne i na odwrót. Na dniach (niedługo) będę robić tą folią to się pochwale.ps. miski też się nie czepiają
On ma dobre folie już 2 kolegów zrobiło se 5 szybek i ładnie to wygląda. Im na dworze ciemniej tym szyby stają się jasne i na odwrót. Na dniach (niedługo) będę robić tą folią to się pochwale.ps. miski też się nie czepiają
[b3] Tylna szyba - jak okleić ?
koledzy mam pytanko tego typu moze ktos z was sam oklejał tylna szybe i wyszło to bardzo ładnie , a mianowicie temat jest tego typu jak to zrobic zeby niewyszły białe rysy pod folia zeby folia fszedzie podochodziła i była ładnie naklejona ,co prawda oklejałem szyby boczne i wyszło to super ale one niesa tak wypukłe jak tylna i sa mniejsze wiec dlatego jest fajny efekt ,a do tylnej troszke mam lęk moze ktos z was opisze krok po kroku jak to zrobic zeby to wygladało ładnie ,czy oklejac ja z jednej czesci foli czy folie przeciac na dwie czesci z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 11 mar 2010, 09:11 przez limal19, łącznie zmieniany 1 raz.
- michael80b3
- Forum Audi 80
[B4] przyciemnienie tylniej szyby folia
Witam wszystkich :-> . Mam pytanie do tych którzy maja ciemne szybki w B4 sedanie. Czy ktoś z was sam próbował przyciemnić tylnią szybę w sedanie i czy jest to wykonalne . Wiem że będzie trzeba pociąć folie na kawałki ale to nie problem już przyciemniałem szyby w aucie. Tylko nie wiem jak się zabrać za tylnią szybę . Czy można jakoś zdemontować tylnią półkę aby sobie to ułatwić?? Nie chce wyciągać tylniej szyby bo wiem że lepiej od razu jechać do zakładu który się tym zajmuje niż płacić za wyciąganie szyby i jeszcze samemu przyciemniać. Czekam na jakieś cenne porady :mrgreen:
ja próbowałem pzyciemnic tyl i straciłem cierpliwosc, juz lepiej zapłacic i zlecic firmie, kolega przyciemniał chyba w gubinie przód i tył ale w pasacie b5 folią i dał 600zł z atestami ze policja moze sobie tylko pogadac, i co najwazniejsze w ogole nie ma rys od gładzenia foli, nie wiem jak to zrobili ale jak ja przyciemniałem tył (boki) to od tej szpachelki zostaja takie ryski.
ufotm: Kolego zwazaj na zasady ortografii lub zainstaluj sobie dodatek do przegladarki, bo to co piszesz wola o pomste do nieba... <buu>
ufotm: Kolego zwazaj na zasady ortografii lub zainstaluj sobie dodatek do przegladarki, bo to co piszesz wola o pomste do nieba... <buu>
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2010, 13:18 przez lukwoj21, łącznie zmieniany 1 raz.
ja ostatnio klego widiząłem przyceimniana b3 u kumpla który kupił bitke z niemiec na czesci i tam było z 4 czy 8 kawałków co najdziwniejsze wogóle nie było widać łaczeń od zewnatrz a od wewnatrz tak kiedyś robiłem opodobnie w astrze ale po jakims czasie sie porozchodziły pasy łaczeń .
Koledzy mama jeszce jedno pytanie bo nie znalazłęm na forum po co neiktórzy wycinaja w przednich szybach miejsca na lusterka podczas przyceimnainia czy jest jakiś spsób zeby ominąc przepisy i przyceimnić przód bo ja już 2 razy musiałmeł przy polici zrywac z przodu a juz mam dosć nerwóó a szyby i tak bede miał ciemne!!!:)
Koledzy mama jeszce jedno pytanie bo nie znalazłęm na forum po co neiktórzy wycinaja w przednich szybach miejsca na lusterka podczas przyceimnainia czy jest jakiś spsób zeby ominąc przepisy i przyceimnić przód bo ja już 2 razy musiałmeł przy polici zrywac z przodu a juz mam dosć nerwóó a szyby i tak bede miał ciemne!!!:)
z przodu nie mozna niby miec przyciemnione folia, ale jak ci firma przyciemni i masz atesty i pozwolenia to policja nic nie moze zrobic, przednie szyby(boczne) musza miec 70% przepuszczalnosci swiatła to czyli legalnie mozesz zciemnic szybe o 30% inaczej sprawa wyglada jak masz przyciemnione piecowo to jezeli z przodu jest przyciemnione zgodnie z prawem to nie potrzebujesz zadnych atestów.Wiem ze przyciemniaja w KEŁPINIE koło Zielonej Góry czena całego auta ok 1000zł Piecowo.`