[All] Lampy tylne - efekt czerwieni (lakier vs folia)
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja po niedzieli zaopatrze się w folie i spray do lamp i troche poeksperymentuje Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.Jednak najpierw muszę kupic drugie lampy i tutaj moje pytanie...Słonik napisał,że były lampy ze wstecznym białym i były te z fabrycznie dymionym jak u mnie. Od czego to zależało?? Z tego co patrze na Allegro to te jaśniejsze lampy występują najczęściej w B3, a to chyba nie to samo i nie będzie pasowało ?? Jeśli się myle to mnie poprawcie
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
ja mam takie same lampy jak kris0181i też pomalowane sprayem. efekt taki jak u kris0181 ogólnie spray jest ok tylko że mi niestety już zszedł przez opady deszczu itp... natomiast na zdjęciu na 99% jest folia, kolega robił folią lampy w swojej preludzie i wyglądało tak jak w tej B4-ce (połysk i jednolity odcień koloru)
a czy taka będzie dobra :?: i jak się ją montuje :?: czy wystarczy zwykła suszarka czy musi być opalarka :?: http://moto.allegro.pl/item888556155_fo ... obacz.html
Folia ma ten plus że można ją szybciej usunąć niż spray'a.Taka folia jest samoprzylepna.Miałem kawałek takiej folii i sprawdzałem u siebie na autku tak na szybko.Efekt fajny.Ładnie wygląda choć nie tak łatwo ją dobrze nakleić z uwagi na kształt lamp.Pozostaje albo się troszkę pomęczyć albo wyjąć lampy i zanieść do zakładu który trudni się oklejaniem szyb.Wszystko zależy od naszych zdolności wiec albo robić to samemu albo oddać robotę profesjonalistom.
Ja zacząłem od płaskiej/równej strony lamp (czyli od strony blendy) tam sie ładnie nakleja folia pozniej czym więcej lampa ma obłości tym bardziej musisz ją podgrzac i naciągnąć na lampe tak zeby nie było pęcherzyków, zagięć itp. i lecisz tak po kawałeczku. Podgrzejesz suszarką fragment foli jak sie zrobi fajna elastyczna to zdecydowanymi ruchami naciągasz ją dłońmi na lampe zanim znów zrobi się sztywna.
Jest taka uwaga... nie rozciągaj jej za mocno bo będą pozniej widoczne miejsca gdzie folia przez to rozciąganie zrobiła się cieńsza i nie równomierny czerwony Ci wyjdzie.
Jesli chcesz to ładnie zrobic (szczególnie na kantach) to zrób to na wyciągniętych lampach z auta.
Jest taka uwaga... nie rozciągaj jej za mocno bo będą pozniej widoczne miejsca gdzie folia przez to rozciąganie zrobiła się cieńsza i nie równomierny czerwony Ci wyjdzie.
Jesli chcesz to ładnie zrobic (szczególnie na kantach) to zrób to na wyciągniętych lampach z auta.