a już straciłem nadzieję dzięki!! Trochę poczytałem i ... faktycznie wygląda na to, że pełne wykorzystanie możliwości tego lakieru lekko przekracza moje umiejętności, jednak zima idzie, cóż innego robić w długie wieczory jak nie uczyć się nowego...
Dzięki wielkie za linki !!!
[All] Malowanie alufelg - jak osiągnąć taki efekt??
Nie jest to takie straszne jak myslisz, jak koledzy napisali potrzebna Ci jest baza czyli srebrny na to nakladasz dwie trzy warstwy candy(koszt za setke od 35pln do 50pln), koncowy kolor uzyskasz wlasnie poprzez nakladanie kolejnych warstw candy, na koncu dajesz ze dwie warstwy bezbarwnego i po robocie. Jesli chcesz to podesle Ci zdjecie probek kolorow na blotniku ktore mam w pracy, moj kolega robi takie lakiery
więc tak zima się kończy, czas się przymierzyć do felg Znalazłem w markecie spray który zwą mirror. Nie jest to typowy cukierek tylko bezbarwny metalik. Opiłki jednak są w różnych kolorach. Co prawda myślałem, że jest to kolor nie ostatnia warstwa i test na srebrnym z felg zakończył się porażką, ale nie zaszkodzi jak położę czarny podkład. Generalnie doszedłem do wniosku że czarna felga spasuje do tego samochodu, a zielony "cukierek" nada im tego czegoś
No to tyle z chwalenia się teraz problem
Na jednej feldze mam rysę, zbyt głęboką, żeby ją zetrzeć. Czy mogę ją wypełnić zwykłą szpachlą?? czy może potrzebuję coś innego?
No to było to praktyczne pytania.
Teraz coś dla oka
Chciałbym na jednym ramieniu, bądź na "rancie" mieć cztery kółka
Nawet zrobiłem test dremelem z okrągłym frezem na wewnętrznej stronie, ale takie frezowanie czterech kółek na czterech felgach zeszło by mi do przyszłego lata
Pomyślałem więc że może będzie lepiej wypukłe zamiast wklęsłego <ok> Tylko skąd takie wziąść, bądź jak udać, że takie jest??
Robił ktoś coś takiego? a może jakiś łatwy sposób na wybranie materiału?? Może jakaś gotowa wlepa w aso co ją pod "klar" podłożę??
Weźcie pomóżcie :mrgreen:
No to tyle z chwalenia się teraz problem
Na jednej feldze mam rysę, zbyt głęboką, żeby ją zetrzeć. Czy mogę ją wypełnić zwykłą szpachlą?? czy może potrzebuję coś innego?
No to było to praktyczne pytania.
Teraz coś dla oka
Chciałbym na jednym ramieniu, bądź na "rancie" mieć cztery kółka
Nawet zrobiłem test dremelem z okrągłym frezem na wewnętrznej stronie, ale takie frezowanie czterech kółek na czterech felgach zeszło by mi do przyszłego lata
Pomyślałem więc że może będzie lepiej wypukłe zamiast wklęsłego <ok> Tylko skąd takie wziąść, bądź jak udać, że takie jest??
Robił ktoś coś takiego? a może jakiś łatwy sposób na wybranie materiału?? Może jakaś gotowa wlepa w aso co ją pod "klar" podłożę??
Weźcie pomóżcie :mrgreen:
efekt juz mam,tylko odcień inny będzie w czarnym w zieleń nie w alu w złoto. Klamka zapadła. Złoty musiał bym dobierać żeby odpowiedni ton złapać a w cukierku to prawie niewykonalne. Czarny będzie leżał jak złoto <ok> . Teraz chcę wiedzieć czym wypełnić rysę i jak zrobić wypukły bądź wklęsły znaczek audi... Wyraźny a subtelny, taki dla wprawnego oka
więc jedno kółko prysnąłem loga dalej nie opanowałem więc chyba nie będzie
efekt zabawy jest mniej więcej taki choć fotka biedna, ale powinna odzwierciedlać rzeczywistość.
[ Dodano: 2011-02-01, 15:10 ]
no i wymyśliłem jak szału nie ma ale nie jest też tragicznie
logo zrobiłem z uszczelek gumowych Gumowe łatwo się dostosowały do kształtu ramienia. Przykleiłem kropelką i nią też zalałem uszczelki, żeby usztywnić powierzchnię. Na zdjęciu nie jest jeszcze gotowe jak widać ale bez problemu uzyskam gładką powierzchnię - mam przynajmniej nadzieję taką Na kropelce lakier będzie się trzymał więc powinno być całkiem cacy
efekt zabawy jest mniej więcej taki choć fotka biedna, ale powinna odzwierciedlać rzeczywistość.
[ Dodano: 2011-02-01, 15:10 ]
no i wymyśliłem jak szału nie ma ale nie jest też tragicznie
logo zrobiłem z uszczelek gumowych Gumowe łatwo się dostosowały do kształtu ramienia. Przykleiłem kropelką i nią też zalałem uszczelki, żeby usztywnić powierzchnię. Na zdjęciu nie jest jeszcze gotowe jak widać ale bez problemu uzyskam gładką powierzchnię - mam przynajmniej nadzieję taką Na kropelce lakier będzie się trzymał więc powinno być całkiem cacy