[b4] Malowanie elementow plastikowych
Kupcie takie http://allegro.pl/bumper-bioline-czerni ... 87575.html albo takie http://allegro.pl/sunnycar-czernidlo-do ... 24953.html z gabka jak pasta do butow, NIE TAKIE w buteleczce ktore sie naklada sciereczka.
Efekt po pierwszym nalozeniu moze nie ejst bdb ale po zrobieniu 3 razu w odstepach kilkunastogodzinnych jest malina.
Z opalarka ponoc dobry patent ale posobiscie nie mialem okazji testowac.
Efekt po pierwszym nalozeniu moze nie ejst bdb ale po zrobieniu 3 razu w odstepach kilkunastogodzinnych jest malina.
Z opalarka ponoc dobry patent ale posobiscie nie mialem okazji testowac.
Ja malowalem plastikowe listwy na czarno. Zrobiłem tak: Wyczyściłem ładnie jakimś rozpuszczalnikiem/nitro, potem nałożyłem czarny spray, poczekałem aż wyschlo, nałożyłem na to lakier bezbarwny, wysuszyłem opalarą i efekt malina jak to mówi Słonik To bylo mniej wiecej w lutym robione i odpadlo mi dosłownie 1mm tego co malowałem niestety, ale to i tak dobrze
Ja używam cokpit spray lub plaka i nie narzekam na efekt. Fakt, że trzeba robić to często by głęboka czerń utrzymywała się. Jeżeli masz już mocno wyblaknięte elementy to nie zda egzaminu i wtedy jedyne co bym zastoosował to czernidło. Malowanie to raczej w macie ale i tak bym sobie ten zabieg odpuścił.
zgadam się z kolegą. kiedyś plakowałem auto w kombinezonie weszłem do kabiny tylko odrazu oczka na całym :cry:masrepus pisze:Nie plakujcie zderzaków!!! Kiedyś jak oddacie auto do lakiernika to was za jaja powiesi
dlatego nigdy nie używam plaka i nie radzę jako lakiernik serwisu audi :shock:
jak chcecie to se psikajcie niewiem co wam to da.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
tak i bedzie wszystko rdzewiec do postaci ROST'a :mrgreen:jacekku pisze:Panowie czyli za jakiś czas zacznie mi odpadać lakier w okolicy listew które psikałem plakiem
a tak powaznie to jasne ze nie, tu chodzi tylko o sytuacje gdybys nakladal lakier na powierzchnie spsikane plakiem, glownie chodzi o elementy plastikowe a nie o blaszane bo z metalowych elementow latwiej zniesc tluste substancje niz z plastiku...