[All] Malowanie zaciskow i bebnow
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
[all] Na jaki kolor pomalować zaciski i bębny?
Panowie - pytanie kierowane do waszego gustu.
Niedlugo po kupnie niuni pomalowałem zaciski i bębny na czerwono, ale szczerze mówiąc nie przykładałem się za bardzo no i są tego teraz efekty bo wygląda to tak:
Niezbyt ładnie prawda :?: Dlatego też w niedługi czasie planuje coś z tym zrobić (lato już niedługo :mrgreen: ), i to tak na fest porządnie, czyli demontaż całkowity co się da, skrobanie do gołej blachy, coś na rdze, podkładzik no i farba (kurde zlecą z dwa bite dni jak nie lepiej). I właśnie o farbę mam pytanie, a właściwie o jej kolor.
W grę wchodzi ciemny czerwony, ostry żółty (skłaniam się właśnie ku niemu) lub niebieski (raczej nie, ale będzie więcej do wyboru). Oczywiście otwarty jestem na inne pomysły.
Dla tych którzy nie znają mojej niuni (kolorek czarny więc myślę że żołty mógłby wyglądać nawet fajnie, ale nie chce tez żeby to jechało wieśtuningiem):
viewtopic.php?t=7841
Niedlugo po kupnie niuni pomalowałem zaciski i bębny na czerwono, ale szczerze mówiąc nie przykładałem się za bardzo no i są tego teraz efekty bo wygląda to tak:
Niezbyt ładnie prawda :?: Dlatego też w niedługi czasie planuje coś z tym zrobić (lato już niedługo :mrgreen: ), i to tak na fest porządnie, czyli demontaż całkowity co się da, skrobanie do gołej blachy, coś na rdze, podkładzik no i farba (kurde zlecą z dwa bite dni jak nie lepiej). I właśnie o farbę mam pytanie, a właściwie o jej kolor.
W grę wchodzi ciemny czerwony, ostry żółty (skłaniam się właśnie ku niemu) lub niebieski (raczej nie, ale będzie więcej do wyboru). Oczywiście otwarty jestem na inne pomysły.
Dla tych którzy nie znają mojej niuni (kolorek czarny więc myślę że żołty mógłby wyglądać nawet fajnie, ale nie chce tez żeby to jechało wieśtuningiem):
viewtopic.php?t=7841
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
wszystko zależy jaki kolor ci się podoba i to od ciebie zależy na jaki go pomalujesz.jeśli masz czarny samochód to ten kolor ciemny czerwony może być wogóle niezauważalny. np jak bys miał jasny samochód np srebrny to czerwony w każdym odcieniu by pasował i byłby widoczny. w twoim przypadku najlepiej widoczny byłby żółty. kumpel miał w czarnym golfie żółte zaciski i fajnie to wyglądało. jeśli miałby bębny to już by tak dobrze nie wyglądało bo tego żółtego było by za dużo...w twoim przypadku z twoim kolorem samochodu stawiał bym na żółty ale w granicach rozsądku
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
a ja bym proponował, jeśli już bedziesz demontował zaciski, to bym najpierw wypiaskował osłony i zaciski do żywego metalu i wychromował. dlatego bo niema nic lepszego jak pomiędzy błyszczącymi felami swieci sie równierz zacisk i tarcza <ok> <ok>
tylko chrom ale zrobisz jak uważasz bo ja myślę że takie malowanie zacisków na żółto to już nie robi wrażenia. <ok>
tylko chrom ale zrobisz jak uważasz bo ja myślę że takie malowanie zacisków na żółto to już nie robi wrażenia. <ok>
- Daniello85
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak to wygląda u FranoF1 http://img510.imageshack.us/my.php?imag ... 611wn3.jpgLabiel pisze:Na srebno :?: Ale czy nie będą się zlewać z alusami :?:
Ja tam będę u siebie malował na srebrno. Na czerwono to w pierwszym lepszym Polonezie masz pomalowane, na niebiesko - niebieski mi nie pasuje - kwestia gustu, a żółty tak samo jak i niebieski. Twoje Autko, Twój wybór