Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Malowanie zaciskow i bebnow

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 29 lut 2008, 17:41

pawko81 Ty lepiej wypoleruj samochód... :lol:

sorrka za ot.

Awatar użytkownika
Prezesik_lodz
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Prezesik_lodz » 29 lut 2008, 17:49

najlepiej pomaluj w trzy paseczki hihih nie bedzie dylematu jaki kolor

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 29 lut 2008, 18:06

Prezesik_lodz pisze:najlepiej pomaluj w trzy paseczki hihih nie bedzie dylematu jaki kolor
No no, a może najlepiej każdy zacisk i każdy bęben na inny kolor co :mrgreen:

Awatar użytkownika
Prezesik_lodz
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Prezesik_lodz » 29 lut 2008, 18:23

Labiel pisze:No no, a może najlepiej każdy zacisk i każdy bęben na inny kolor co
Labiel nie dasz rady za malo kolorow wymieniles:) :mrgreen: a tak serio to chyba do twojej niuni zolty bedzie pasil najlepiej chyba ze ta czerwien bedzie tzw meksykanska czerwien tez zarowiasta

Awatar użytkownika
pawko81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawko81 » 29 lut 2008, 18:36

ale z was koledzy :mrgreen: ja pytam czy malowac dookola bebny a wy mi mowicie ze mam tecze zrobic.ok.niech tak bedze :lol: ,kolorowo.
a myje czesto ale co zrobisz ze taka pogoda rozna u nas :mrgreen:

Awatar użytkownika
Prezesik_lodz
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Prezesik_lodz » 29 lut 2008, 20:43

Labiel, Tak sobie pomyslalem zolta fluoroescencyjna czy jakos tak a niech sie swieci w nocy a co sobie zalowac

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 29 lut 2008, 22:42

Prezesik_lodz pisze:Labiel, Tak sobie pomyslalem zolta fluoroescencyjna czy jakos tak a niech sie swieci w nocy a co sobie zalowac
Hehe, no wtedy to na pewno by się wyróżniały :mrgreen:

Może w przyszłym tygodniu zajmę się tym malowaniem jeśli nic mi nie wyskoczy bo w poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną o pracę :-P

kyto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyto » 29 lut 2008, 23:44

jesli mam byc szczery...olej malowanie bebnow. jesli juz chcesz je pomalowac to pomaluj je na czarno zeby sie w oczy nie rzucaly. nie ma wiekszej obory niz bebny pomalowane na zolto czy czerwono. rownie dobrze do traktora mozna by zarzucic spojler. jesli juz chcesz wydac w cholere kasy na malowanie, lakierowanie czy co tam bylo...zainwestuj w zmiane bebnow na tarcze. bez malowania, a efekt murowany

Awatar użytkownika
homer
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: homer » 01 mar 2008, 00:47

dokladnie pomalowac zacisk jeszcze ok ale beben :-/

a jezeli jzu to stawiam na stonowane kolory np Grafit w metaliku badz czarny metalik, opcjonalnie jak dbasz o autko to ciemna srebrna perla <ok>

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 01 mar 2008, 00:54

Tylko że znamia bębnów na tarcze to już nie taka tania sprawa i nie taka łatwa a pomalowanie bębnów to koszt około 20 złotych bo tyle kosztowałaby mnie farba. Reszta potrzebnego sprzetu i materiałów ma w domu.

[ Dodano: 1 Marzec 2008, 01:02 ]
homer pisze:dokladnie pomalowac zacisk jeszcze ok ale beben :-/
A co to bębny jakieś gorsze czy co :?: Czy tylko auta mające zaciski z przodu i z tyłu mają prawo do malowania :?:

Ja uważam, że nie ma nic gorszego niż zakładanie alu na obleśne pordzewiałe bębny. Bądź co bądź dokładnie i schludnie pomalowany bęben prezentuje się równie dobrze co zaciski. Dlatego nie rozumie głosów, które mówią, aby nic z tym nie robić. Jak ktoś jeździ na stalówkach to może i nie robić, ale zakładanie alu wymaga już zadbania o zaciski jak i o bębny. Takie jest przynajmniej moje zdanie, wiadomo każdy ma inny gust.

[ Dodano: 1 Marzec 2008, 01:04 ]
Ale w sumie czarny metalik nie byłby zły :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marcin19l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin19l » 01 mar 2008, 15:05

kyto pisze:nie ma wiekszej obory niz bebny pomalowane na zolto czy czerwono
nie ma większej obory niż pordzewiałe bebny przy ładnej feli, umaluj na czerwono Labiel, ;-)

Awatar użytkownika
PawelG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PawelG » 01 mar 2008, 16:02

pawko81 pisze:ale z was koledzy :mrgreen: ja pytam czy malowac dookola bebny a wy mi mowicie ze mam tecze zrobic.ok.niech tak bedze :lol: ,kolorowo.
a myje czesto ale co zrobisz ze taka pogoda rozna u nas
kolego, jakie ty bębny chcesz malować, jak na zdjęciu co zapodałęś masz tarcze z tyłu - tarcz się nie maluje ;-) .

Labiel, wg mnie malowanie zwykłych hamulców (szczególnie bębnów) w żarówiasty agresywny kolor to nonsens. to tak jak laminatowe spoilery do 90-cio konnego auta.

nie zmienia to faktu, że trzeba zadbać o ich wygląd, żeby nie robiły siary pod felunią. ale do tego tylko spokojny, stonowany kolorek - jakiś ciemny, może metallic. ostatecznie ten srebrny.

kyto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyto » 01 mar 2008, 16:03

Marcin19l pisze:nie ma większej obory niż pordzewiałe bebny przy ładnej feli
dlatego lepiej ich nie wyrozniac. wyczyscic i pomalowac na czarno. jak widze czerwone lub zolte bebny to od razu kojarzy mi sie to z wies tuningiem. od zawsze czerwone zaciski kojarzyly mi sie ze sportem, a zolte z porsche i ceramicznymi tarczami. a ty chcesz bebny tak pomalowac?

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 01 mar 2008, 23:40

PawelG pisze: Labiel, wg mnie malowanie zwykłych hamulców (szczególnie bębnów) w żarówiasty agresywny kolor to nonsens. to tak jak laminatowe spoilery do 90-cio konnego auta.
Nie no z tym żółtym to chyba faktycznie się wygłupiłem :oops: Tak na poważnie to myślę już teraz tylko o czerwonym, ewentualnie srebrnym lub czarnym metaliku - tylko tu byłby problem bo nie pomaluje tego bazą i klarem bo zapewne szybko by mi to popękało i odpadło. Trzeba by kupić specjalną farbę a to już są koszty, których nie chce ponosić. W grę wchodzi jedynie zwykła farba z utwardzaczem, bo tej się nic nie stanie. W poniedziałek jak nie zapomnę skoczę do lakiernika i zobaczymy co ciekawego uda mi się wybrać.

DarekBAMB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DarekBAMB » 02 mar 2008, 17:30

..witam ja w swojej B4 mam pomalowane na żółtoo i daje too naprawde ladny efekt przez 17" felgach Antera...bardzo ladnie to wyglada boo rowniez mam ciemny samochod ..mocny ciemny zgnily zielen moze fachowo ..Labiel moze potwierdzi bo praktycznie sasiad heh a Tobie Labiel tez radze zółte wiesz jak to u mnie wyglada...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl