[All] Malowanie zaciskow i bebnow
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Hehe, no wtedy to na pewno by się wyróżniały :mrgreen:Prezesik_lodz pisze:Labiel, Tak sobie pomyslalem zolta fluoroescencyjna czy jakos tak a niech sie swieci w nocy a co sobie zalowac
Może w przyszłym tygodniu zajmę się tym malowaniem jeśli nic mi nie wyskoczy bo w poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną o pracę
jesli mam byc szczery...olej malowanie bebnow. jesli juz chcesz je pomalowac to pomaluj je na czarno zeby sie w oczy nie rzucaly. nie ma wiekszej obory niz bebny pomalowane na zolto czy czerwono. rownie dobrze do traktora mozna by zarzucic spojler. jesli juz chcesz wydac w cholere kasy na malowanie, lakierowanie czy co tam bylo...zainwestuj w zmiane bebnow na tarcze. bez malowania, a efekt murowany
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tylko że znamia bębnów na tarcze to już nie taka tania sprawa i nie taka łatwa a pomalowanie bębnów to koszt około 20 złotych bo tyle kosztowałaby mnie farba. Reszta potrzebnego sprzetu i materiałów ma w domu.
[ Dodano: 1 Marzec 2008, 01:02 ]
Ja uważam, że nie ma nic gorszego niż zakładanie alu na obleśne pordzewiałe bębny. Bądź co bądź dokładnie i schludnie pomalowany bęben prezentuje się równie dobrze co zaciski. Dlatego nie rozumie głosów, które mówią, aby nic z tym nie robić. Jak ktoś jeździ na stalówkach to może i nie robić, ale zakładanie alu wymaga już zadbania o zaciski jak i o bębny. Takie jest przynajmniej moje zdanie, wiadomo każdy ma inny gust.
[ Dodano: 1 Marzec 2008, 01:04 ]
Ale w sumie czarny metalik nie byłby zły :mrgreen:
[ Dodano: 1 Marzec 2008, 01:02 ]
A co to bębny jakieś gorsze czy co :?: Czy tylko auta mające zaciski z przodu i z tyłu mają prawo do malowania :?:homer pisze:dokladnie pomalowac zacisk jeszcze ok ale beben
Ja uważam, że nie ma nic gorszego niż zakładanie alu na obleśne pordzewiałe bębny. Bądź co bądź dokładnie i schludnie pomalowany bęben prezentuje się równie dobrze co zaciski. Dlatego nie rozumie głosów, które mówią, aby nic z tym nie robić. Jak ktoś jeździ na stalówkach to może i nie robić, ale zakładanie alu wymaga już zadbania o zaciski jak i o bębny. Takie jest przynajmniej moje zdanie, wiadomo każdy ma inny gust.
[ Dodano: 1 Marzec 2008, 01:04 ]
Ale w sumie czarny metalik nie byłby zły :mrgreen:
kolego, jakie ty bębny chcesz malować, jak na zdjęciu co zapodałęś masz tarcze z tyłu - tarcz się nie maluje .pawko81 pisze:ale z was koledzy :mrgreen: ja pytam czy malowac dookola bebny a wy mi mowicie ze mam tecze zrobic.ok.niech tak bedze :lol: ,kolorowo.
a myje czesto ale co zrobisz ze taka pogoda rozna u nas
Labiel, wg mnie malowanie zwykłych hamulców (szczególnie bębnów) w żarówiasty agresywny kolor to nonsens. to tak jak laminatowe spoilery do 90-cio konnego auta.
nie zmienia to faktu, że trzeba zadbać o ich wygląd, żeby nie robiły siary pod felunią. ale do tego tylko spokojny, stonowany kolorek - jakiś ciemny, może metallic. ostatecznie ten srebrny.
dlatego lepiej ich nie wyrozniac. wyczyscic i pomalowac na czarno. jak widze czerwone lub zolte bebny to od razu kojarzy mi sie to z wies tuningiem. od zawsze czerwone zaciski kojarzyly mi sie ze sportem, a zolte z porsche i ceramicznymi tarczami. a ty chcesz bebny tak pomalowac?Marcin19l pisze:nie ma większej obory niż pordzewiałe bebny przy ładnej feli
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie no z tym żółtym to chyba faktycznie się wygłupiłem :oops: Tak na poważnie to myślę już teraz tylko o czerwonym, ewentualnie srebrnym lub czarnym metaliku - tylko tu byłby problem bo nie pomaluje tego bazą i klarem bo zapewne szybko by mi to popękało i odpadło. Trzeba by kupić specjalną farbę a to już są koszty, których nie chce ponosić. W grę wchodzi jedynie zwykła farba z utwardzaczem, bo tej się nic nie stanie. W poniedziałek jak nie zapomnę skoczę do lakiernika i zobaczymy co ciekawego uda mi się wybrać.PawelG pisze: Labiel, wg mnie malowanie zwykłych hamulców (szczególnie bębnów) w żarówiasty agresywny kolor to nonsens. to tak jak laminatowe spoilery do 90-cio konnego auta.
..witam ja w swojej B4 mam pomalowane na żółtoo i daje too naprawde ladny efekt przez 17" felgach Antera...bardzo ladnie to wyglada boo rowniez mam ciemny samochod ..mocny ciemny zgnily zielen moze fachowo ..Labiel moze potwierdzi bo praktycznie sasiad heh a Tobie Labiel tez radze zółte wiesz jak to u mnie wyglada...