[b3] Stylizacja - koncepcja, dodatki, opinie
Witam,
Zależy dużo od koloru - ja w swojej bordowej B3 mam przyciemnione światła i ciemne kierunki z przodu,zawieszenie z racji wersji silnikowej fabrycznie obniżone ,na tyle mam światła od Avanta i na tym się kończy rzeźba wyglądu B3.Felgi na lato myślę jakieś założyć,
:oops: zapomniałem dodać największej rzeźby - siłownika maski to dopiero bajer panowie
ps.jak tylko dorwę cyfrówkę porobię zdjęcia samochodu...
Zależy dużo od koloru - ja w swojej bordowej B3 mam przyciemnione światła i ciemne kierunki z przodu,zawieszenie z racji wersji silnikowej fabrycznie obniżone ,na tyle mam światła od Avanta i na tym się kończy rzeźba wyglądu B3.Felgi na lato myślę jakieś założyć,
:oops: zapomniałem dodać największej rzeźby - siłownika maski to dopiero bajer panowie
ps.jak tylko dorwę cyfrówkę porobię zdjęcia samochodu...
proponuje uzyc farb np. MOST ITP. do metali szlachetnych, uzywanych przez zaklady obrobki stali, do pokrywania spawów. Farby sa wysokiej jakosci przy cenie ok 20zł za puszke 400ml a jakosc powłoki nie równa sie z tymi zwykłymi farbami do zacisków
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 22:24 przez wilu8, łącznie zmieniany 1 raz.
Najpierw ściągnij lakier środkiem chemicznym, np. scansolem. Potem jedziesz papierkami na mokro, powiedzmy 600-2500. Na koniec nakładasz pastę (polecam autosol) i filcem nałożonym na wiertarkę wykańczasz polerkę. Efekt prawie jak chrom.morus pisze:<<<Pokrywę zaworów możesz sobie co najwyżej wypolerować. Jeśli zrobisz to bardzo dokładnie uzyskasz efekt prawie jak chrom.>>>
a jak sie to robi?? jak mam to wypolerować ??
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 22:27 przez sebolec, łącznie zmieniany 2 razy.
Na pewno nikt z Was nie wypoleruje pokrywy zaworów w jeden dzień. To jest bardzo pracochłonne zajęcie. Uprzedzając pytanie - nie ja jestem autorem tej polerki, którą wkleiłem. Zapożyczyłem ją z innego forum.
Co do utrzymania polerki w czystości, to jest to dosyć trudne. Ale jak 2x w tygodniu będziecie czyścić pokrywę samą wodą, to efekt pozostanie z Wami na długo.
Co do utrzymania polerki w czystości, to jest to dosyć trudne. Ale jak 2x w tygodniu będziecie czyścić pokrywę samą wodą, to efekt pozostanie z Wami na długo.