[b3/b4] - Tapicerka - wnetrze skóra/alcantara
[b3/b4] - Tapicerka - wnetrze skóra/alcantara
Witam foromowiczów mam pytanko czy ten zestawik http://www.moto.allegro.pl/item40747094 ... oczki.html
podejdzie do mojej niuni a jesli nie to moze wiecie z czego by pasowało. Z góry dzękuje pozdro
podejdzie do mojej niuni a jesli nie to moze wiecie z czego by pasowało. Z góry dzękuje pozdro
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, 18:24 przez benji1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Przód na 99% pasuje kanapa tylna raczej nie , boczki drzwi prawdopodobnie można założyć ale nie jestem pewny. Z czego pasuje ? - tył albo obszyć skórą albo oryginał , boczki można bardzo fajne samemu w skórze zrobić - jest na forum opisane- fotele przednie - wybór duży najlepiej oryginały skórzane , obszycie lub inne fotele np recaro albo z golfa GTI (fajne półkubełki w nich były), oczywiście na szynach z audi.
GerB3 pisze:Przód na 99% pasuje kanapa tylna raczej nie , boczki drzwi prawdopodobnie można założyć ale nie jestem pewny. Z czego pasuje ? - tył albo obszyć skórą albo oryginał , boczki można bardzo fajne samemu w skórze zrobić - jest na forum opisane- fotele przednie - wybór duży najlepiej oryginały skórzane , obszycie lub inne fotele np recaro albo z golfa GTI (fajne półkubełki w nich były), oczywiście na szynach z audi.
Dzięki bardzo spodziewałemsie ze z tylna kanapa bedzie problem :cry:
A nie orientujesz ile sobie zyczą tapicerzy za obszycie tylnej kanapy pozdro
Nie, ale tanie rzeczy to nie są :lol: . Generalnie to zależy czym obszywasz, bo wiadomo że najtańszy jest skaj , około 12 zł za mb , i dużo osób nim obszywa. Górna półka to alcantra ale cena obszycia nią wnętrza mogłaby przekroczyć wartość auta. Przypuszczam że obszycie samej kanapy to ok 500zł a za tą kwote można wyrwać na allegro kompletne wnętrze tylko niestety trzeba czekać aż ktoś je wystawi , bo nie pojawiają sie często. Jest też jeszcze jeden sposób - kupić materiał i samemu sobie obszyć - ściągasz tapicerkę, i od niej robisz sobie formy , następnie zszywasz - czaso i pracochłonne ale warto spróbować.
Dzieki za pomoc moja matka jest krawcową więc dam jej zlecenie :mrgreen:GerB3 pisze:Nie, ale tanie rzeczy to nie są :lol: . Generalnie to zależy czym obszywasz, bo wiadomo że najtańszy jest skaj , około 12 zł za mb , i dużo osób nim obszywa. Górna półka to alcantra ale cena obszycia nią wnętrza mogłaby przekroczyć wartość auta. Przypuszczam że obszycie samej kanapy to ok 500zł a za tą kwote można wyrwać na allegro kompletne wnętrze tylko niestety trzeba czekać aż ktoś je wystawi , bo nie pojawiają sie często. Jest też jeszcze jeden sposób - kupić materiał i samemu sobie obszyć - ściągasz tapicerkę, i od niej robisz sobie formy , następnie zszywasz - czaso i pracochłonne ale warto spróbować.
Koszt metra2 alcantary to ok 73... euro :mrgreen: Jednak jest coś takiego co się nazywa super zamsz - taka sztuczna alcantara, kosztuje 22 zł za metr bierzący (szerokość wałka to 140 cm). Ma właściwości prawdziwej alcantary i jest duuużo tańsza. Na obszycie wnętrza potrzeba ok 12 m2 materiału. Czyli koszt materiału wyniósłby jakieś 250 zł z przesyłką. <ok> Temat jest mi znany, gdyż właśnie przymierzam się do obszycia tapicerki
Na boczki mam dla wszystkich zainteresowanych cos takiego:
Alcantara z Porsche Cayenne,zdjęcie robione telefonem więc oddaje w pełni tego jak wygląda na żywo,w tym tygodniu postaram się zrobic reszte drzwi i wtedy pstrykne lepsze fotki.
EDIT:dwie ostatnie foty robione aparatem jedna pod słońce druga nie.Ta fota pod słonce najbardziej oddaje rzeczywisty efekt.
Alcantara z Porsche Cayenne,zdjęcie robione telefonem więc oddaje w pełni tego jak wygląda na żywo,w tym tygodniu postaram się zrobic reszte drzwi i wtedy pstrykne lepsze fotki.
EDIT:dwie ostatnie foty robione aparatem jedna pod słońce druga nie.Ta fota pod słonce najbardziej oddaje rzeczywisty efekt.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2008, 23:09 przez GSF, łącznie zmieniany 1 raz.