[All] Tapicerka - wymiana foteli welurowych na skórzane
[All] Tapicerka - wymiana foteli welurowych na skórzane
Tak jak w temacie, interesuje mnie wymiana moich fabrycznych foteli na fotele w skórze!
Z przeczytanych postow na forum istnieja takie opcje:
1. wynajecie tapicerza i zaplacenie nieziemskiej ceny za taka usluge;
2. Znalezienie foteli z takego samego modelu, tylko z tego co sie orientuje chyba nie montowano skóry w 80 sedanie...
3. I ostatnia opcja z mozliwych, zalozenie foteli z innego modelu audi. I tutaj pytanie z mojej strony: orientuje sie moze ktos z którego modelu fotele sie nadadza??
Dodam ze taka wymiana nie moze przekroczyc 1000zl
Dziekuje za pomoc! Pozdrawiam
Z przeczytanych postow na forum istnieja takie opcje:
1. wynajecie tapicerza i zaplacenie nieziemskiej ceny za taka usluge;
2. Znalezienie foteli z takego samego modelu, tylko z tego co sie orientuje chyba nie montowano skóry w 80 sedanie...
3. I ostatnia opcja z mozliwych, zalozenie foteli z innego modelu audi. I tutaj pytanie z mojej strony: orientuje sie moze ktos z którego modelu fotele sie nadadza??
Dodam ze taka wymiana nie moze przekroczyc 1000zl
Dziekuje za pomoc! Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, 23:09 przez Adammm, łącznie zmieniany 1 raz.
Gleniu ja myślę, że w 1000 zł się zmieści kolega, bo sprzeda swój welur, może ma jeszcze parapety to coś odzyska. Dobra modyfikacja, ale jak nie masz klimy to w lato ciężko na skórze, a jeśli chodzi o zimę radzę dorezać podgrzewane fotele bo zmarzniesz trochę. Oczywiście była skóra w B4, ja chyba jakbym zmieniał zapodałbym przednie fotele od C4/A6 z wysuwanymi podnóżkami.Glenio pisze:przód i tył z avanta podejdzie, pozatym żeby to miało ręce i nogi to niestety trzeba by zmienić również boczki.... i myślę że taka inwestycja przekroczy założone 1000zł biorąc średnie ceny
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Owszem lecz DYZIO przerabiał ślizgi i mocowania foteli.gornik pisze:kolega Dyzio ma przednie fotele z tego modelu. Pozdro.
[ Dodano: 2009-03-16, 14:54 ]
Krzysiek te fotele co podałeś w linku są z Cabrio i nie podejdą do sedanaysiul pisze:Tu masz kolego aukcję http://moto.allegro.pl/it...i_80_skora.html a z tego co wiem to skora nadaje się i choć by z avanta przynajmniej przód bo nie wiem jak z tyłem
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
skora tylko ori - wychodzila w sedanie a najszybciej dostaniesz w angliku
koszt moze przekroczyc 1000 jesli chcesz z boczkami ale nie musi
wpasowanie innych to juz musi byc rzezba nic nie pasuje plug n play a6/a8 itp
skora w samochodzie bez klimy jak dla mnie zero roznicy w porownaniu z materialem, kilka sekund doslownie w zimie bedzie lekko zimno w tylek ale zaraz sie nagrzeje cieplem twojego ciala - to tak jakbys dotknal drugiej osoby albo usiadl sobie na zmarzniete rece - w lato tez nie ma problemu bo z zasady auta nie stawia sie w ostrym sloncu a jak juz to ekran na szybe i po problemie
koszt moze przekroczyc 1000 jesli chcesz z boczkami ale nie musi
wpasowanie innych to juz musi byc rzezba nic nie pasuje plug n play a6/a8 itp
skora w samochodzie bez klimy jak dla mnie zero roznicy w porownaniu z materialem, kilka sekund doslownie w zimie bedzie lekko zimno w tylek ale zaraz sie nagrzeje cieplem twojego ciala - to tak jakbys dotknal drugiej osoby albo usiadl sobie na zmarzniete rece - w lato tez nie ma problemu bo z zasady auta nie stawia sie w ostrym sloncu a jak juz to ekran na szybe i po problemie
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
wujo1 pisze:no i trzeba pamiętać i pielęgnacji skóry od czasu do czasu :->
Mam na to sposób 2 razy na miecha spryskać preparatem do skóry,przetrzeć i glanc 8-)
Jeśli chodzi o przekładki to od razu widać choćby po wykładzinie-przy czarnej jest skóra czarna przy jasnej jest jasna-no chyba że się pójdzie na całość <ok>
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
podpinajac sie pod temat- czy ktos przekladal maty grzewcze/material z foteli welurowych do skory?
Sprawa wyglada tak ze 80% wnetrz skorzanych, ktore moglbym zakupic do swojej coupe nie ma grzania. Mam grzanie obecnie na welurach, lecz kiedys jak patrzylem na budowe skorzanych foteli to roznia sie one od welurowych glownie oparciem bo siedzisko bylo takie samo. CHodzi o to ze oparcie skorzane jest cienkie i naciagniete do bokow a jak sie rozchyli w oparciu skore miedzy oparciem a bokami oparcia to widac odrazu stelarz natomiast w welurach po calosci jest gabka... I jak to teraz ugryzc... <rotfl>
Sprawa wyglada tak ze 80% wnetrz skorzanych, ktore moglbym zakupic do swojej coupe nie ma grzania. Mam grzanie obecnie na welurach, lecz kiedys jak patrzylem na budowe skorzanych foteli to roznia sie one od welurowych glownie oparciem bo siedzisko bylo takie samo. CHodzi o to ze oparcie skorzane jest cienkie i naciagniete do bokow a jak sie rozchyli w oparciu skore miedzy oparciem a bokami oparcia to widac odrazu stelarz natomiast w welurach po calosci jest gabka... I jak to teraz ugryzc... <rotfl>