[b3/b4] Zegary - czerwone podświetlenie
czesc, sluchajcie jesli ktos ma problemy z nierownomiernym podswietleniem zegarow zrobcie jak ja,
tez kupilem diody czerwone z scieta banka i jak sprawdzalem je w domu fajnie rozpraszaly czerwone swiatlo wiec je zalozylem w miejsce zaroweczek ale mi nierownomiernie podswietlaly, wiec na chybil trafil wzialem stare zaroweczki maly bedzelek i resztke czerwonego motipa do zaciskow, nasaczcie pedzel farbka czerwona i delikatnie pomalujcie cale banki tych zaroweczek, i efekt byl SUPER, wszystko rownomiernie podswietlone tak extra krwisto i nic nietrza kupowac i kombinowac, wystarczy pomalowac cale banieczki zaroweczek i jest okej, jak niewierzycie to dajcie znac dzis porobie fotki i pokaze;)
tez kupilem diody czerwone z scieta banka i jak sprawdzalem je w domu fajnie rozpraszaly czerwone swiatlo wiec je zalozylem w miejsce zaroweczek ale mi nierownomiernie podswietlaly, wiec na chybil trafil wzialem stare zaroweczki maly bedzelek i resztke czerwonego motipa do zaciskow, nasaczcie pedzel farbka czerwona i delikatnie pomalujcie cale banki tych zaroweczek, i efekt byl SUPER, wszystko rownomiernie podswietlone tak extra krwisto i nic nietrza kupowac i kombinowac, wystarczy pomalowac cale banieczki zaroweczek i jest okej, jak niewierzycie to dajcie znac dzis porobie fotki i pokaze;)
- Black Spider
- Forum Audi 80
Tylko ile wytrzymaja tak pomalowane zaroweczki? Trzeba pamietac ze w przeciwienstwie do ledow zarowki nagrzewaja sie, a dodajac do tego jeszcze warstwe farby na nich ktora utrudnia odprowadzanie ciepla, prowadzi to do szybszego przepalania sie zarowek, a nie usmiecha mi sie co chwile rozbierac zegarow. Testowalem juz pamlowanie motipem i w koncu zmienilem na ledy.
OGr co do wymiany diody w regulatorze świateł...
Wyciągasz cały przycisk, ściągasz ten plasticzek z przodu nastepnie wysuwasz jedną część z drugiej i masz tam taki plastk, tam jest tunel świetlny, ja go poprostu wyciołem a tak dokładniej to wytopiłem go lutownicą, diode skierowałem w kierunku kabiny i jest baja
Jeśli chcecie to wrzuce zdjęcie jak to wygląda
Pozdrawiam
aaaa wlasnie... panowie gdzie mozna dostac te "kondonki" na żarówki?
Bo niechce podswietlac zegarów diodami led, bo podswietlają nierównomiernie, szukam albo żarówek czerwonych albo tych kondonków
pozdrawiam
Wyciągasz cały przycisk, ściągasz ten plasticzek z przodu nastepnie wysuwasz jedną część z drugiej i masz tam taki plastk, tam jest tunel świetlny, ja go poprostu wyciołem a tak dokładniej to wytopiłem go lutownicą, diode skierowałem w kierunku kabiny i jest baja
Jeśli chcecie to wrzuce zdjęcie jak to wygląda
Pozdrawiam
aaaa wlasnie... panowie gdzie mozna dostac te "kondonki" na żarówki?
Bo niechce podswietlac zegarów diodami led, bo podswietlają nierównomiernie, szukam albo żarówek czerwonych albo tych kondonków
pozdrawiam
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja podświetliłem zegary diodami led i świeci wszytko fajnie, równomiernie.wcześniej porzyczyłem od kumpla jakieś diody ale one nie swieciły równo.dopiero pużniej kupiłem takie ze specjalnymi główkami zeby rozpraszały swiatło na szystkie strony a nie swieciły punktowo.i jest git.dziwie się że wszyscy pisza o nierównym podswietlaniu zegarów diodami led jak u mnie jest ok...
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
diody które ja kupiłem to było cos takiego:
http://moto.allegro.pl/item227517332_or ... anio_.html
nie od tego samego goscia to kupiłem ale o ile dobrze pamietam diody były podobne.nic nie piłowałem tylko załozyłem taki jak są.u mnie fajnie swieci.całe tarcze sa oświetlone.napewno nie świeca punktowo.jedyny minus, jeśli mozna to nazwac minusem, jęsli chodzi o diody i podświetlanie nimi zegarów to jest to że nie mozna ustawić mocy swiecenia tak jak to było przy zarówkach.poprostu diody swieca cały czas tym samym swiatlem i nie można tego podregulować...
http://moto.allegro.pl/item227517332_or ... anio_.html
nie od tego samego goscia to kupiłem ale o ile dobrze pamietam diody były podobne.nic nie piłowałem tylko załozyłem taki jak są.u mnie fajnie swieci.całe tarcze sa oświetlone.napewno nie świeca punktowo.jedyny minus, jeśli mozna to nazwac minusem, jęsli chodzi o diody i podświetlanie nimi zegarów to jest to że nie mozna ustawić mocy swiecenia tak jak to było przy zarówkach.poprostu diody swieca cały czas tym samym swiatlem i nie można tego podregulować...