[B4 1.9 1Z 90KM] uszkodzona turbina:(
- mlodzian149
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z 90KM] uszkodzona turbina:(
Witam. od pewnego czasu moja autko straciło moc, po wizycie u mechanika stwierdził ze turbina do wymiany(nie zaciągło oleju, nie kopci na niebiesko) ale po pewnym czasie silnik zaczął głośno chodzić i klekotać. Czy turbina może być przyczyną tego klekotu? czy to jednak coś innego?pozdr.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Do wymiany ,to masz na początek "machera " ,bo ten ,to typowy przedstawiciel tego gatunku ...trzy w jednym <ok> wymieniacz -naciągacz-regenerator dobrych czesci ,kompletnie bez pojęcia :roll: ,to się wymieni ,tamto zregeneruje , kasę się weżmie za robotę ,bo przecież to wymienione,tamto zregenerowane ...a że nic nie dało ..."panie,to już stare auto ,zrobiliśmy co się dało ".... ręce opadają i niedobrze mi się robi jak czytam takie "diagnozy " Polecam program w TVN turbo "Będzie pan zadowolony " ,tam dopiero się dzieje :roll: Swojej diagnozy na odległość i po lakonicznym opisie, nie postawię ,bo nie lubię zgadywać i gdybać ,ale na pewno "głośniejszy klekot " i strata mocy ,nie ma nic wspólnego z turbiną :roll:mlodzian149 pisze: od pewnego czasu moja autko straciło moc, po wizycie u mechanika stwierdził ze turbina do wymiany
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, 12:27 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
- mlodzian149
- Forum Audi 80
rocznik 94. Ale klekotać zaczęła dopiero po tygodniu od straty mocy, i czasami jest tak jakby ona się załączała i idzie normalnie ale po chwili z powrotem muł. nie wiem już o co chodzi bo dwa mieiace tematu miałem wycieki oleju w okół turbiny, a ze byłem za granica to mój tata oddał samochód do jakiegoś mechanika który za wymianę tam jakiś uszczelek i wymianę zbiorniczka wyrównawczego skasował 1400 zł i od tamtego momentu było słychać że z turbiny zaczęło uciekać powietrze.Potem zaczęła głośno gwizdać ale przyspieszenie było odczuwalne. i po jakimś czasie straciła całkiem moce wogóle nie ma przyspieszenia i zaczęła klekotać nie wiem czy to zawory czy poprostu coś przez tą turbine.
Mówiąc osprzęt to co mam opisać? Sorry ale nie jestem w tych sprawach ekspertem.Pozdr.
[ Dodano: 2014-04-27, 12:40 ]
Trudno teraz o dobrego mechanika u mnie tylko sami naciągacze i każdy stwierdza coś innego .
Mówiąc osprzęt to co mam opisać? Sorry ale nie jestem w tych sprawach ekspertem.Pozdr.
[ Dodano: 2014-04-27, 12:40 ]
Trudno teraz o dobrego mechanika u mnie tylko sami naciągacze i każdy stwierdza coś innego .
- mlodzian149
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Nie wiem czy Ci sie jedno zero dopisało nichcący ,ale jak faktycznie za to ,zapłacił 1400zł ,to ja wymiękam :roll: jak za takie pierdoły można skasować tak kosmiczą kwotę :shock: myślalem że takie rzeczy ,tylko w erze :roll: ...mlodzian149 pisze:nie wiem już o co chodzi bo dwa mieiace tematu miałem wycieki oleju w okół turbiny, a ze byłem za granica to mój tata oddał samochód do jakiegoś mechanika który za wymianę tam jakiś uszczelek i wymianę zbiorniczka wyrównawczego skasował 1400 zł
Na pewno klekotanie ,nie ma nic wspólnego z turbiną ...mlodzian149 pisze:od tamtego momentu było słychać że z turbiny zaczęło uciekać powietrze.Potem zaczęła głośno gwizdać ale przyspieszenie było odczuwalne. i po jakimś czasie straciła całkiem moce wogóle nie ma przyspieszenia i zaczęła klekotać nie wiem czy to zawory czy poprostu coś przez tą turbine.
Dlatego nie jezdzimy po mechanikach z "zagadkami " ...można do nich pojechać na wymianę , hamulców ,amorów itp...ale na pewno nie z ciężkimi "nie mechanicznymi " przypadkami ...od takich przypadków są magicy ,nie mechanicymlodzian149 pisze:Trudno teraz o dobrego mechanika u mnie tylko sami naciągacze i każdy stwierdza coś innego
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, 13:09 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
- mlodzian149
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
No inteligentnie podszedł do sprawy ,miga kontrolka od świec ,to świece pewnie spalone :mrgreen: Przykład kompletnego braku ,podstawowej wiedzy :roll: Strach się bać ,jakby tak człowiek się kompletnie nie znał ,i zaprowadził auto z jakąś prostą usterką ,typu spalony bezpiecznik "engine ",czy brudny nastawnik ,do takiego "znawcy " ,ile nie potrzebnych części by wymienił ,i ile by za to zapłacił ...o ile wogule by doszedł co jest winnebozmek pisze: znajomemu w zetorze kontrolka świec żarowych mrugała to mu (mechanik) świece powymieniał.
- mlodzian149
- Forum Audi 80